Belgische en Nederlandse heren spelen gelijk in spectaculaire wedstrijd - Hoofdklasse Hockey Nederland
Mirco-pruijser-EK-Hockey-Belgie-Nederland

Belgische en Nederlandse heren spelen gelijk in spectaculaire wedstrijd

Het publiek wat vandaag vooral achter de TV moest gaan genieten van de wedstrijd Belgie tegen Nederland, werd getrakteerd op een geweldige avond. Waar de Nederlanders een aantal keer op voorsprong kwamen was het opeens Belgie die in het vierde kwart het initiatief terug nam. Uiteindelijk speelden beide ploegen gelijk.

Het werd de eerste echte test voor Oranje. Vorige week werden de Britten verslagen, ditmaal moest de ploeg tegen de nummer een uit de poule, Belgie. Vandaag kreeg keeper Maurits Visser de kans om speelminuten te maken voor Oranje.

Beide ploegen starten afwachtend. Nederland wachtte op eigen helft af wat de Belgen van plan waren. De bal ging rustig van links naar rechts bij de Belgische verdediging. Pas na zes minuten kwam er wat meer vuur in het spel. Belgie zette aan en Nederland ging voor de counter. Het eerste doelpunt was voor Belgie. De strafcorner was een prooi voor Alexander Hendrickx die ook in de Nederlandse Tulp Hoofdklasse heren actief is. De bal leek houdbaar voor Visser, want de sleep ging door het midden. Toch dook Visser de hoek in, wat uiteindelijk leidde tot de 1-0. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een schitterende voorzet van Floris Wortelboer belandde bij Terrance Pieters die via via de bal panklaar legde bij Hertzberger. Zijn tip betekende de aansluitingstreffer. Nederland bleef hierna scherp, want ook een van de volgende kansen werd tot doelpunt omgetoverd. Thierry Brinkman, die sterk begon in het eerste kwart, kreeg een buitenkansje. Zijn push ging in de goal van keeper Loic van Doren.

Op en neer

In het tweede kwart is het Nederland die zich weer terugtrekt naar eigen helft. Belgie heeft de bal, maar kan nog niet echt doordrukken. Kansen werden er dan ook niet gecreëerd. In de 26ste minuut was het Terrance Pieters met een slim balletje op de voet van een Belgische verdediger. De sleep van Jip Janssen, die weer terug keerde in de selectie van Caldas, ging op de legguards van de keeper. Beide ploegen gingen rusten met een 1-2 voorsprong voor Oranje

In het derde kwart bleef het even kalm, totdat Belgie na vijf minuten het welletjes vond. Het tempo ging omhoog en eigenlijk gelijk werd dit omgetoverd tot een tweede corner. Deze ging erin. Ondanks hevige protesten van Nederland, ging een prachtige tennisbal in de goal. Ook ditmaal liet Nederland zich niet van de wijs brengen. Jip Janssen had nu wel geluk. Een nieuwe corner ging via de keeper in de goal.

In het vierde kwart krijgt Nederland de kans op een verdere voorsprong. Dit lukt niet. Het is rond de 50ste minuut dat Belgie echt aanzet. Een corner van Hendrickx en een backhand van Aubel zorgden ervoor dat de thuisploeg de voorsprong heeft. Ditmaal was het Nederland die terug moest komen in de wedstrijd. En dit lukte. Aanvoerder Billy Bakker leek een strafbal te krijgen door een fysieke overtreding. Maar in zijn val scoorde hij alsnog. 4-4. Beide teams speelden gelijk.

Belgie wint de shoot-outs met 1-3 door gemiste kansen van Hertzberger, van Ass en Pruijser.

Zie hier het liveverslag van de wedstrijd Nederland tegen Belgie.

Reageer