Belgische hockey eredivisie over twee weken weer van start | Hoofdklasse Hockey Nederland
KBHB-belgie

Belgische hockey eredivisie over twee weken weer van start

De hockeycompetities liggen al enkele weken stil vanwege de gezondheidssituatie in België. Maar vanaf zondag 22 november komt hier verandering in! De Eredivisie bij de dames en de heren gaat dan namelijk weer van start.

De Belgische Federatie heeft een zeer strikt gezondheidsprotocol uitgewerkt, waaronder de wedstrijden in de Eredivisie zouden kunnen hervatten. Na validatie van dit protocol door de medische deskundigen van de overheid, heeft de KBHB de officiële goedkeuring ontvangen van de bevoegde autoriteiten voor de hervatting van de Eredivisie kampioenschappen. 

Belgisch kampioen aanwijzen

Zo snel mogelijk de hockeykampioenschappen op het hoogste niveau hervatten is essentieel, om meer dan één reden: om een Belgisch kampioen te bepalen, natuurlijk, maar ook om de “Europese tickets” toe te wijzen. Bovendien is het in dit Olympische jaar van cruciaal belang dat de atleten in een continu ritme van wedstrijden en fysieke inspanning blijven.

De eredivisieteams zullen weer gaan trainen en wedstrijden spelen. Het protocol in een notendop:

  • Een wekelijkse test voor de spelers/speelsters en stafleden;
    • aan de hand van door de overheid goedgekeurde Antigen sneltests
  • Wedstrijden en trainingen achter gesloten deuren ;
  • Verregaande verplichte distancing maatregelen ;
  • Maatregelen om elke bijeenkomst van mensen tegen te gaan ;
  • Strikte sluiting kleedkamers en clubhuizen;

De KBHB wil de aandacht vestigen op het uitzonderlijke karakter van deze herstart. Om van deze opportuniteit gebruik te kunnen maken, is het absoluut noodzakelijk dat de maatregelen door iedereen binnen de Eredivisieclubs strikt worden nageleefd.

Reageer