Billy Bakker: “Dit jaar zijn de teams erg sterk”

08_BillyBakker

Afgelopen zondag speelden de heren van Amsterdam de finale van de ABN AMRO Cup tegen Rotterdam. Na een gelijkspel in de reguliere speeltijd was Amsterdam te sterk tijdens de shoot-outs. Een speler van Amsterdam viel op, hij nam ook een shoot-out en scoorde, een week eerder was hij nog in Boom aan het strijden voor de bronzen plak: Billy Bakker, aanvoerder van Amsterdam en spits van het Nederlands elftal.

Tijdens de ABN AMRO cup in Rotterdam zag hij ook de andere teams spelen, volgens Bakker zal het geen gemakkelijk jaar worden in de Hoofdklasse: “Dit jaar zijn de teams erg sterk, kijk bijvoorbeeld naar Bloemendaal, Oranje Zwart, Rotterdam, maar ook Schaerweijde heeft een sterk team.” De spits van het Nederlands elftal denkt een sterk team te hebben dit jaar bij Amsterdam. “De afgelopen weken heeft het team hard getraind en zijn ze ook goed op elkaar ingespeeld.” Volgens Bakker heeft Amsterdam een voordeel tijdens het begin van de competitie: “Er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen, ze zijn jong en fit. Samen met de spelers die al een aantal jaar mee hockeyen zal dit een sterk team opleveren.”

Zondag start Amsterdam de competitie in Utrecht tegen Kampong. Dit zal meteen een leuke en interessante wedstrijd worden en voor beide teams een graadmeter zijn voor hoe zij ervoor staan aan de start van de competitie. Persoonlijk zal het voor Billy Bakker ook een leuke wedstrijd worden, hij speelt namelijk tegen zijn ‘roomie’ van Oranje: Robbert Kemperman.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Bandy

Hoop dat Amsterdam het goed gaat doen, spelen het leukste hockey en leunen niet zo op de corner. Sterke teams zijn naast AHBC, OZ, R’dam, Kampong en B’daal. Dat opgehemel van Schaerweijde (nu Billy, eerder ook Rachel, Mijntje Donners en Willem Hertzberger op hockey.nl) begrijp ik niet. Zijn toch laatste geworden op ABN cup?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.