Blaak: 'Deze wedstrijd was misschien wel typisch voor ons seizoen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Blaak: ‘Deze wedstrijd was misschien wel typisch voor ons seizoen’

Verslagen zaten de mannen van Rotterdam na de verloren kwartfinale in de dug-out. Net als Kampong legde ook de ploeg van keeper Pirmin Blaak het af tegen het Belgische KHC Dragons. Na het missen van de play-off finale en het EHL ticket voor volgend seizoen komt er met deze uitschakeling een einde aan het ‘net-niet’ seizoen van Rotterdam.

Waar Rotterdam donderdagavond over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel had, lukte het ze niet dit om te zetten in doelpunten, zo zag ook keeper Blaak. “Ja, dit is heel zuur. Ik vond dat we de eerste helft, afgezien van het doelpunt dat we tegen kregen, best goed speelden. Daarna, in de tweede helft, hebben we echt helemaal niets meer weggeven maar we mistten vooral op het laatst een beetje geluk bij de afronding.” De grote groep Dragons fans die de hele wedstrijd lang de sfeer er goed inhielden zagen na rust de ene na de andere aanval richting het Belgische doel gaan. “We wilden heel graag die goal maken,” legt Blaak uit. “Dat zag je dus inderdaad ook maar ja, wat ik zei, we misten ook wat geluk ofzo. We krijgen een aantal corners die er niet in gingen, er vlogen twee ballen voorlangs. Ja, dan kun je elkaar gaan staan aankijken maar je zult toch echt met z’n allen die bal erin moeten schieten en dat hebben we nagelaten.”

De vergelijking met de wedstrijd tussen Kampong en Dragons was vandaag snel gemaakt. Ook de Utrechters hadden woensdag veel moeite in de afronding en mistten felheid in de cirkel. Blaak is dan ook de eerste om toe te geven dat het niet alleen aan de ‘geluksfactor’ lag maar dat de Belgische defensie het de Rotterdamse spitsen erg lastig maakte. “Zij hebben een wereldverdediging met Van Dooren en Luypaert centraal en daaromheen ook nog hele goede spelers. Maar wij hebben ook een wereldaanval dus die konden samen een mooi duel uitvechten en helaas hebben wij die verloren. Alle credits dus aan Dragons, die hebben het knap gedaan maar wij hadden ‘m er gewoon aan het eind in moeten schieten.”

Nadat Oranje Zwart Rotterdam overtrof in de play-offs en Kampong er met het derde EHL ticket vandoor ging komt er met deze uitschakeling een einde aan het ‘net-niet’ seizoen van Rotterdam. “Deze wedstrijd was misschien wel typisch voor ons seizoen,” zucht Blaak. “Hoewel mensen het op één of andere manier niet van ons verwachten spelen we bij vlagen gewoon goed hockey. Je ziet alleen dat wij niet scoren op de beslissende momenten. Dat zag je in de play-offs tegen OZ en nu hier en dan is het seizoen voorbij.”

Eerder deze week gaf teamgenoot Jeffrey Thys aan dat Rotterdam volgend jaar wel wat versterking zou moeten krijgen. Blaak is het daar niet helemaal mee eens. “We verloren na ons landskampioenschap vorig jaar vijf belangrijke spelers en kregen daar maar twee voor terug. Dan mis je dus drie goede spelers maar ik denk dat we ook met dit team vandaag door hadden moeten gaan naar de Final4. We hebben het gewoon zelf nagelaten op de belangrijke momenten.”

Reageer