Blessure houdt Welten niet tegen op weg naar Weissensee - Hoofdklasse Hockey Nederland

Blessure houdt Welten niet tegen op weg naar Weissensee

Voor Juliëtte Welten is het grote aftellen begonnen. Nog twee weken en dan schaatst ze de hockeyster van het Vughtse MOP de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Een uitdaging, want Welten stond begon december voor het eerst van haar leven op het ijs. Even leek een blessure de voorbereiding te verstoren. Maar Welten piekerde er niet over haar plan af te blazen.

“Ik liep eind vorig jaar een blessure aan mijn schenen op”, vertelt Welten in het tv-programma Onder Ons. “Dat kwam door overbelasting, toch te veel willen in een te korte periode. Maar ik heb gewoon verder getraind in de sportschool. Je móet ook wel door blijven trainen, anders gaat het sowieso niet lukken.” Inmiddels is ze voldoende hersteld en heeft ze de training hervat.

Eerst vrijwilligerswerk
Vrijdag reist Welten af naar Oostenrijk. “Daar ga ik eerst een week vrijwilligerswerk doen. De tweede week ga ik zelf schaatsen.”

Welten was twee keer eerder als vrijwilligster aanwezig bij de Alternatieve Elfstedentocht. Toen ontstond het idee om zelf mee te doen. “Een weekje vakantie leek me sowieso wel lekker, maar je wil wel iets te doen hebben daar. Vervolgens vertelde ik mijn plan aan zoveel mensen, dat ik het nu wel móet doen.”

Schaatsgoeroe
Om zich goed voor te bereiden schakelde de MOP-hockeyster schaatsgoeroe Dick Nap in. Die heeft professionele trainingsschema’s gemaakt voor haar en haar vriendin Valerie Margry, die ook meegaat naar de Weissensee. “Iedere dag moeten we iets doen. Dat kan fitness zijn, krachttraining… En drie keer per week moeten we twee tot drie uur schaatsen.” De eerste stapjes van Welten gingen nog moeizaam, maar al snel was er vooruitgang te zien.

Veel succes
Welten kan aan de alternatieve Elfstedentocht meedoen, omdat de reguliere hockeycompetitie tot het voorjaar stil ligt. Weltens teamgenoten van MOP verklaarden de verdedigster voor gek dat ze zonder noemenswaardige schaatservaring mee wil doen op de Weissensee. “Ze wensen me heel veel succes”, lacht Welten. “Maar niemand was zo enthousiast om met mij mee te doen!”

Bron: Omroep Brabant

Reageer