Bloemendaal heeft damesselectie nagenoeg rond

Bloemendaal heeft de damesselectie voor komend seizoen nagenoeg rond. Voor het vierde opeenvolgende jaar zullen de Damus hun opwachting maken in de Hoofdklasse.

Het team van coach Teun de Nooijer heeft afscheid genomen van twee echte Bloemendalers. Pien Tol en Ekki Lemmink zullen hun hockey carrière elders vervolgen. Zij hebben beiden met de ploeg de stap van de Overgangsklasse naar de Hoofdklasse meegemaakt. Ook wordt afscheid genomen van de Ierse internationals Anna O’Flanagan en Chloe Watkins. Kiki Rozemeijer zien we komend seizoen niet terug omdat ze een jaar gaat studeren in de Verenigde Staten.

Nieuwe gezichten

Bloemendaal verwelkomt een aantal nieuwe gezichten. Carmel Bosch komt over van Hurley, Anne Abendroth en Lisa Lejeune van HGC. Philine de Nooijer keert na een Duits avontuur bij landskampioen Club an der Alster terug op ‘t Kopje. Vanuit de eigen jeugd schuiven door: Michelle van der Drift, Danique Visser en Nine Rijna.

Het afgelopen jaar lukte het de dames voor het eerst om zonder play-outs het seizoen af te sluiten. Met een mooie negende plek werd de Hoofdklasse veiliggesteld. Een tweede groot succes was de winst van de Gold Cup. De eerste versie werd na een zinderende finale tegen hdm gewonnen.

Naar de middenmoot

De komende jaren heeft Bloemendaal de ambitie om stapje voor stapje dichter bij de middenmoot te komen. Commissaris Tophockey Dames 1 Bartel Huibregtsen: “Dat is een mooie, maar lastige uitdaging. De teams boven ons spelen al jaren in de Hoofdklasse, die hebben daarmee allemaal al een natuurlijke aantrekkingskracht op sterke speelsters. Niettemin hebben we veel vertrouwen in het proces: elk jaar, stapje voor stapje, worden we beter. Dat zal met vallen en opstaan blijven gaan, dat hoort erbij. Maar we kijken uit naar een mooi nieuw seizoen.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (15)

 1. Je gaat je toch afvragen hoe het komt dat Bosch naar HK club 3 gaat (kampong/Hurley/BD) op zo’n jonge leeftijd…

 2. Omdat ze geen teamspeelster is denk ik. Ze zet zichzelf op nummer 1 want ze heeft volgens mij ook maar 1 jaar bij Kampong gezeten

 3. Ik geloof niet dat Carmel geen teamspeelster is. Werkt altijd hard en is altijd heel begaan met het team. Ze kwam bij Hurley niet veel aan speelminuten toe en ik denk dat ze gewoon lekker minuten wil maken. Dan lijkt mij Bloemendaal een goede keuze aangezien ze hier waarschijnlijk ook vaker de corner mag pushen. Carmel succes!

 4. Op Basis waarvan is Philine de Nooijer geselecteerd?

  @Floppieteun heb jij het bevrijdende antwoord?

 5. Sceptisch

  Dit betekent toch vooral een hoop perspectief voor de concurrenten..

 6. eduwardo

  Leuk stuk in haarlemsdagblad. Lemmink is uit de selectie gezet, moest kennelijk ruimte gemaakt worden… is met zware ondertoon geschreven. De communicatie is schijnbaar dramatisch. Drie prima speelsters van buitenaf en leuk dat eigen jeugd doorschuift. @Willem; het is en blijft een familie club daar….

 7. @Eduwardo

  Eens het is een prachtige familielcub, maar Lemmink was vanaf eigen jeugd doorgestoomd naar Dames 1.. dan serveer je zo’n meisje zo af? Wellicht handig als beide heren beter gaan communiceren naar de jonge ploeg aankomend seizoen.

 8. Degradatiezone lijkt me.
  Maakt niet uit als het maar gezellig is.

 9. OptKopje

  @ Eduwardo, die ondertoon in het stuk van het HD is volkomen terecht. Het is een schande dat je een speelster die al 17 jaar bij de club speelt, waarvan sinds haar 15e als vaste kracht bij dames 1, op dit moment zonder enige signalen vooraf aan de kant zet. Probeer nu nog maar eens ergens anders in de hoofdklasse aan de bak te komen. Volkomen respectloos. Alle selecties zitten al vol. Dit “trucje” hebben Teun en André de laatste jaren al vaker uitgehaald met andere speelsters. Één daarvan is o.a. Anna O’Flanagan. Eerst zeggen dat ze mag blijven en dan op het laatste alsnog wegsturen. Zo is ook vrijwel het hele team wat 4 jaar geleden gepromoveerd is op de zelfde manier afgeserveerd. En dat voor een “Familieclub” als Bloemendaal. In elk team heb je een balans van jeugd en ervaring nodig. Dat ontbreekt dit seizoen. Als ik zie wat Pinoké doet kan ik maar één ding concluderen en dat is voor Bloemendaal degraderen. En dan maar de coaching afserveren, liefst op het laatste moment ergens eind juni 2019.

 10. deDooijer

  Op zich wel uniek, broer en zus op doel in heren 1 en dames 1. Niet leuk voor Diana Beemster, maar dit één tweetje zie je wel aankomen. Geeft ook publiciteit.
  Wat de commissaris tophockey zegt over dat de clubs boven Bloemendaal al jaren in de hoofdklasse spelen gaat natuurlijk steeds minder op. Ze gaan ook al hun 5e seizoen in.
  Heb wel mijn twijfels of je het moet willen dat de coach van dochter vader is. Blijft lastig en gaat voor scheve gezichten zorgen.

 11. @DeDooijer

  Eens. Opzich zou je verwachten dat de naam Teun de Nooijer aantrekkingskracht op speelsters van buitenaf heeft. Blijkbaar is dit niet het geval en dat is logisch te verklaren. Iedereen weet inmiddels wat een autistische trekjes deze man heeft. Communiceren is niet zijn sterkste kant. Een hele goede speler maakt nog geen hele goede coach. Dat is in het verleden ook bij andere sporten wel gebleken. Ik heb mijn twijfels over deze veel te onervaren selectie. Over versterkingen valt ook niet te spreken… Met die twee OVK speelstertjes erbij en de dochter van Teun!

 12. de centjes zijn duideijk naar de mannen gegaan.

 13. Realistiek

  Als we de emotie er eens afhalen… Bloemendaal heeft ervaring en kennis in huis om op te leiden en te Coachen, daar zullen ze vast met de nodige zorgvuldigheid mee omgaan. Balans van Jeugd en Ervaring..Eens dat betekent ook dat potentieel zich moet ‘bevestigen’ en Ervaring moet ‘leveren’

  Bij Topsport hoort ‘aanhaken, incasseren en ook afvallen’, dit staat los van ‘aantal dienstjaren’. Als een iemand afvalt kan toch het nooit een volledige verassing zijn lijkt me. Tenzij een realistisch zelfbeeld ontbreekt.

 14. teun de nooijer…. Houd je muil allemaal, grootheid. Alleen in nederland mogelijk dit.

 15. Dochter Philine heeft een jaar bij Duitse kampioen gespeeld, ze zal dus wel wat kunnen. Verder zijn er zoveel voorbeelden van vader/kind in coach/speler relatie waar het wel goed gaat.

  Communicatie zal ongetwijfeld wel een punt van aandacht zijn. TdN is vast slim genoeg om dat zelf in te zien.

  Hij heeft het team nu 2 jaar in de HK gehouden. Dat had niet iedereen verwacht.

Reageer