Bloemendaal trekt Arthur van Doren aan

(c) Koen Suyk

Bloemendaal heeft zich voor komend seizoen versterkt met Arthur van Doren. De Belgische international is afkomstig van KHC Dragons. Van Doren werd eerder deze week op het Hockey Stars Awards gala van de FIH in Berlijn verkozen tot talent en beste speler van 2017.

De 23-jarige verdediger veroverde met België onder meer een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en vorig jaar zomer tijdens het Europees kampioenschap.

Ongelooflijk blij

Van Doren is blij en trots dat hij zich volgend jaar mag melden op ‘t Kopje: “Ik ben echt ongelooflijk blij, ook met hoe ik de club en spelers heb leren kennen deze periode. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst, ik kijk ernaar uit in het ‘Bloemendaal-Oranje’ te spelen”

Terwijl het seizoen nog in volle gang is, richt de commissie tophockey van Bloemendaal zich alweer op de toekomst. Michel van den Heuvel en belangrijke spelers als Glenn Schuurman, Thierry Brinkman, Florian Fuchs en Manu Stockbroekx bevestigden allen al eerder hun langere verbondenheid met Bloemendaal. Xavi Lleonart Blanco zal terugkeren naar Barcelona na zijn Bloemendaals avontuur.

Trainen van jeugd

Met Van Doren bouwt Bloemendaal verder aan een team dat om de prijzen kan spelen. Commissaris tophockey Floris-Jan Bovelander: “Arthur past als speler en als persoon perfect bij de club en het team. Een speler als hij is een verrijking voor iedereen die met hem hockeyt. Arthur gaat ook de jeugd van Bloemendaal trainen, met name als specialist in verdedigende technieken en uitverdedigen”.

Pikant is dat Van Doren met KHC Dragons in de EHL KO16 in Rotterdam op 31 maart tegenover zijn toekomstige werkgever, Bloemendaal, staat. KHC Dragons pakte vorig seizoen de bronzen medaille tijdens het belangrijkste clubtoernooi voor heren.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Mussen!!!

Wat mooi!! yeaaaassss!!!!

Floppieenteun

Super aankoop van Bloemendaal. De beste speler van de wereld binnen halen is een topprestatie van de commissie tophockey. Daarnaast is het voor langere tijd vastleggen van de coach (v/d Heuvel) en belangrijke topspelers (Schuurman, Fuchs, Stockbroekx en Brinkman) fantastisch nieuws. Met deze spelers (en Dwyer, Wortelboer, Bovendeert, Stockmann, ‘t Hart, Swaen, J. Brinkman, v/d Drift en Jenniskens) gaat Bloemendaal een mooi seizoen 2018/2019 tegemoet. Nederlandse spelers die ik persoonlijk nog graag naar Bloemendaal zie komen: Croon, Hiebendaal en Pieters. Hopelijk kan Bloemendaal er daar nog een of meerdere van halen.

Geert

@floppieteun, ik ben benieuwd of Jaap nog doorgaat na dit seizoen? Wie zie jij met al je kennis als vervanger van heb….;) vd Ven?

Henk

Vd Heuvel weer doodsbenauwd dat ie een titel mist. Minimaal 12 neo/ex of echte interationals. Voor minder doet ie t niet die vd Heuvel. Meer kopen, nog meer kopen. Misschien Haner, Luypaert en Van Asch er ook nog bij. Vraag Pruyser, De Wijn en Kemperman ook gelijk en als je dan toch bezig bent willen de Geus en Pieters ook wel komen. FloppieenTeun vindt het allemaal geweldig. Iedereen die voor veel geld naar het einde van de wereld komt om in een oranje shirt te hockeyen is natuurlijk meteen een echte Bloemendaler die niets liever wil dan voor die club uit te komen. Over een jaar staan er 16 internationals. Een wereldprestatie als je daar niet kampioen mee wordt (dat was het afgelopen jaar ook al natuurlijk). Veel succes ermee.

Floppieenteun

@Geert, denk dat Stockmann nog wel door gaat. Met nog een paar gerichte aankopen erbij is Bloemendaal de absolute titelfavoriet voor het seizoen 2018/2019. Stockmann zal z’n carrière willen afsluiten met nog een of meerdere titels. En mocht hij wel weggaan, Vanasch vind ik een hele goede keeper, maar zal vanwege z’n studie de overstap naar Bloemendaal niet maken. Harte is ook een topkeeper, maar zal Kampong niet verlaten, althans niet om bij Bloemendaal te gaan spelen. V/d Ven is inderdaad een prima keeper, net als Visser (eigen jeugd, nu Den Bosch) en van Eldonk. In de jeugd van Bloemendaal loopt ook nog een uitstekende jeugdinternational (keeper) rond. Hoop verder dat Bloemendaal nog een echte topcorner haalt. Boon of Peilat zouden goed in dit elftal passen. Denk dat de komst van van Doren (beste speler/verdediger van de wereld) en het langer blijven van Fuchs (beste aanvaller van de wereld) het de commissie tophockey van Bloemendaal makkelijker maakt. Welke hockeyer wil zich immers niet bij deze selectie aansluiten.

Floppieenteun

@Henk, je hebt er verstand van. Laat maar komen allemaal. Zie voor de Geus wel liever Croon komen en voor Luypaert liever Boon of Peilat :-).

Moi

Misschien kan Bloemendaal zich eens druk gaan maken om jeugd op te leiden….. En misschien overall handig als er eens wat minder buitenlanders in de herencompetitie rondlopen, kunnen de talenten zich ook ontwikkelen ten bate van Oranje mannen. Best leuk dat we andere landen sterker maken door hun internationals beter maken….

HCB

Goede zet van Bloemendaal. Maakt de hoofdklasse als competitie alleen maar aantrekkelijker. Dergelijke buitenlandse spelers brengen het niveau omhoog.

@ Moi. Jeugdopleiding steekt goed in elkaar. De A/B jeugd elftallen van Bloemendaal zijn al jarenlang goed vertegenwoordigd in de landelijke competities. Resultaat is ook zichtbaar in H1/D1, waar eigen jeugd voldoende aanwezig is en de kans krijgt.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.