Bloemendaal wint ook tweede wedstrijd en is landskampioen in de Hoofdklasse | Hoofdklasse Hockey Nederland
Bloemendaal is landskampioen 2020-2021.

Bloemendaal wint ook tweede wedstrijd en is landskampioen in de Hoofdklasse

De verschillen tussen Bloemendaal en Kampong waren afgelopen week klein. Bloemendaal kroop door het oog van de naald en won met de shoot-outs de eerste ontmoeting. Ook vandaag moesten de shoot-outs er aan te pas komen voor een uiteindelijke overwinning voor de mussen. Bloemendaal werd voor de 21ste keer landskampioen in de Hoofdklasse.

Vandaag moest Kampong het doen zonder keeper David Harte en Oranje-international Sander de Wijn. Twee spelers die in het verleden al hebben laten zien belangrijk te zijn voor de club.

Voorsprong Kampong

Weinig was er te merken van het verlies van beide spelers. Kampong ging vol op de aanval en vooral Robbert Kemperman maakte een uitstekende indruk. Het was dan ook Kemperman die de score voor Kampong mocht openen. Via een strafcorner maakte hij de 0-1.

Maar als je tegen Bloemendaal speelt, weet je dat je tot de laatste seconde scherp moet zijn. Een aanval in het tweede kwart werd via een stuit de cirkel in gespeeld. Thierry Brinkman, die dit jaar al meerdere malen uit alle hoeken heeft laat zien te kunnen scoren, tipte de bal onhoudbaar achter ’tweede’ keeper Joren Romijn.

De sluitpost, Maurits Visser, liet weer eens zien dat hij onmisbaar is bij Bloemendaal.
De sluitpost, Maurits Visser, liet weer eens zien dat hij onmisbaar is bij Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

Discutabele situaties

Vlak voor rust leek Kampong weer op voorsprong te komen. De tip van Kemperman ging in de goal, alleen was dit volgens de scheidsrechter gedaan nadat het eindsignaal van het tweede kwart was gegeven. Beide teams gingen rusten met een 1-1 gelijke stand.

In het derde kwart was het wederom Kampong die op voorsprong kwam. Via een strafcorner, die verkeerd werd aangegeven, kwam de bal via een rebound bij Silas Lageman. Heel listig wist hij hoog de bal in het net te prikken.

Jorrit Croon was niet altijd zichtbaar, maar scoorde wel de eerste belangrijke shoot-out.
Jorrit Croon was niet altijd zichtbaar, maar scoorde wel de eerste belangrijke shoot-out. Foto: Roel Ubels

In het vierde kwart ontstond er vuurwerk. Kampong-speler Floris de Ridder verloor zijn beheersing en met een prikkende beweging met zijn stick raakte hij aanvaller Thierry Brinkman. Brinkman ging kermend naar de grond en de Ridder kreeg in eerste instantie een gele kaart. Nadat de videoscheidsrechter de situatie nog eens had bekeken, moest de Ridder een rode kaart incasseren.

Bloemendaal nam meteen het initiatief. De druk werd hoog neergezet en Thierry Brinkman kon vrij een bal aannemen en met een turn prachtig de bal onder keeper Romijn doorspelen. Wederom stonden ploegen op gelijke hoogte en moesten de shoot-outs bepalen wie de winnaar zou worden.

Shoot-outs

Croon opende de score voor Bloemendaal. Daarna misten Pieters en de Geus voor Kampong en Schuurman voor Bloemendaal. Wederom was het Brinkman die Bloemendaal verder op voorsprong bracht. Kemperman deed nog knap wat terug, maar Silas Lageman mistte knullig voor Kampong. Bloemendaal was daarmee de beste in de shoot-outs, winnaar van de tweede wedstrijd en landskampioen van de eerste Tulp Hoofdklasse Heren.

Zie ook hier de liveblog en statistieken van de wedstrijd Bloemendaal tegen Kampong.

Reageer