Bloemendaal wint voor de tweede keer op rij de titel op de EHL | Hoofdklasse Hockey Nederland
Jorrit Croon scoort de openingstreffer in de finale van de EHL.

Bloemendaal wint voor de tweede keer op rij de titel op de EHL

Bloemendaal heeft voor de tweede keer op rij de titel op de EHL verovert. In een vol Wagener Stadion werd Rot-Weiss Köln al vroeg in de wedstrijd op een ruime achterstand gezet. Uiteindelijk tilde Bloemendaal de score naar 4-0.

Net zoals bij de dameswedstrijd bij Amsterdam tegen Den Bosch konden de fans genieten van de zon die volop aan het schijnen was. De meer dan 3.500 toeschouwers die een kaartje hadden gekocht voor de EHL finale zagen Bloemendaal goed beginnen aan het eerste kwart.

Ondanks een iets wat afwachtend begin van beide teams, leek Bloemendaal al snel het initiatief te willen nemen. Het baltempo lag hoog en de Duitse opponent werd terug gedrongen tot in het eigen 23-meter gebied. Toch duurde het even voordat de openingstreffer werd gemaakt. Ondanks verschillende strafcorners (Beins en Swaen zagen hun inzet worden gestopt), bleef de stand gelijk.

Doelpunten

Vroeg in het tweede kwart was het international Jorrit Croon die voor de openingstreffer kon zorgen. Een rebound via de lat werd knap door de middenvelder in de goal gewerkt. Dit doelpunt smaakte voor Bloemendaal naar meer. In de 24ste minuut was het Florian Fuchs die bij de tweede paal het tweede doelpunt van de middag mocht maken.

Bloemendaal viert de 2-0 van Florian Fuchs.
Bloemendaal viert de 2-0 van Florian Fuchs. Foto: Roel Ubels

Bloemendaal zet door

In het derde kwart was het Rot-Weiss Köln die het initiatief overnam. Bloemendaal werd de eerste vijf minuten terug gestuurd naar eigen helft. Toch konden de Duitsers geen kansen creeëren.

Bloemendaal kroop niet in haar schulp en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Strafcorners volgden, maar net zoals in de eerste helft werd elke inzet goed verdedigd.

In het laatste kwart was het Köln die uit de startblokken vloog. Verschillende strafcorners volgden. De Nederlander Mink van der Weerden, die in dienst is bij Köln, zag zijn drie pogingen goed worden gestopt.

Eerste corner

Nadat Swaen en Beins verschillende pogingen gestopt zagen worden door de Duitse defensie, was het Jasper Brinkman die in het vierde kwart een poging mocht wagen. Dit keer ging de strafcorner er hard in. Brinkman pushte de bal rechts laag op de paal.

Jasper Brinkman (links) viert zijn doelpunt met Florian Fuchs (rechts).
Jasper Brinkman (links) viert zijn doelpunt met Florian Fuchs (rechts). Foto: Roel Ubels

Bijna kon Florian Fuchs in de laatste seconde nog een prachtige voorzet van Thierry Brinkman binnen tippen. De lat stopte zijn inzet. Het werd het slotakkoord van de wedstrijd, waardoor Bloemendaal gemakkelijk won.

Door de overwinning op Rot-Weiss Köln heeft Bloemendaal voor de tweede keer op rij de titel in de EHL veroverd.

Lees hier het liveverslag van de wedstrijd Bloemendaal tegen Rot-Weiss Köln

Reageer