Blunder scheidsrechters opzettelijke overtreding Teun Rohof op Thomas Briels - Hoofdklasse Hockey Nederland
Teun Rohof krijgt het in de wedstrijd aan de stok met Thomas Briels.

Blunder scheidsrechters opzettelijke overtreding Teun Rohof op Thomas Briels

De gemoederen liepen in de wedstrijd Amsterdam tegen Oranje-Rood soms hoog op. Een incident met Teun Rohof en Thomas Briels werd opgemerkt door de scheidsrechters. Ook Sander Baart die revanche haalde, kreeg geen reprimande. Kaarten werden er bijzonder genoeg niet getrokken.

In de tweede helft kreeg Oranje-Rood speler Thomas Briels van de Australiër Matthew Dawson een duw in zijn rug. Op dat moment stond Amsterdam al met 4-2 voor. Nog voordat Briels het wist, werd hij hard opgevangen door Amsterdam-verdediger Teun Rohof.

“Ik liep naar Matthew toe om te vragen waar hij mee bezig was. Ik raakte hem hierbij niet aan. Nog voordat ik mij omdraaide kreeg ik een beuk van Teun Rohof van achter die ik niet zag aankomen. Er was verder niets tussen mij en hem gebeurd in de wedstrijd, ik vond het absurd en gevaarlijk”, aldus Briels.

Teun Rohof krijgt geen kaart van de scheidsrechters.
Teun Rohof krijgt geen kaart van de scheidsrechters. Foto: Roel Ubels

Sander Baart

Na incident was er een wirwar van verschillende spelers die elkaar in de haren vlogen. Ex-international Sander Baart kon zich ook niet beheersen en gaf Rohof nog een flinke beuk, waardoor hij ook naar de grond ging. Naslaan wordt bij hockey altijd gestraft met een rode kaart. De scheidsrechters besloten opvallend genoeg de kaarten op zak te houden. Of de KNHB zich nog over het incident gaat buigen is niet bekend.

Beelden: Eyecons.com

Comments (2)

  1. Frank Hagemans

    Als de KNHB hier niets aan doet, dan moeten wij als hockey liefhebbers toch wel achter de oren gaan krabben, want dit heb ik in 60 jaar hockey nog nooit gezien op Hk- niveau

  2. Ten eerste is het gedrag van deze spelers volstrekt onacceptabel maar het -niet- optreden van de scheidsrechters is ook uitermate gênant.

Reageer