Bolhuis-Eijsvogel benoemd tot erelid bond

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel is benoemd tot erelid van de KNHB. Dat gebeurde dinsdagavond tijdens de algemene vergadering van de hockeybond in Bussum.

De voormalig international, die eerder al was benoemd tot houder van de KNHB-Erepenning en tot Lid van Verdienste, bekleedde na haar spelersloopbaan diverse functie bij de bond. Zo werkte Bolhuis-Eijsvogel sinds 2007 als bestuurslid Tophockey dames.

Oranje

Bolhuis-Eijsvogel speelde 123 interlands en won in 1984 olympisch goud in Los Angeles.

Comments (9)

 1. Zo zo. Plakken aan het pluche en je tijd uit zitten = erelid.

  Het siert Bolhuis dat ze close was met de speelsters. Toch wringt het dat het Nederlands team een duiventil is geworden. Een keer de mist ingaan kan, 3x een coach aanstellen die niet voldoet is lastig uit te leggen, maar bij de KNHB blijkbaar voldoende om haar tot erelid te benoemen.

  Gefeliciteerd.

 2. Met dit soort acties maakt de KNHB zich volkomen ongeloofwaardig cq. belachelijk.

  Ik had graag even de ‘erelijst’ gezien vanaf 2007 die tot dit logisch besluit hebben geleid. Volgens mij bestaat die voor een groot deel uit mismanagement; doch dat deert in zijn geheel niet in Nieuwegein.

  Vanuit Hong Kong, eveneens, de welgemeende gelukwensen.

 3. @ Hans en expat

  Fijn dat jullie weer ergens wat van vinden. Bolhuis-Eijsvogel is sinds 2007 verantwoordelijk voor het dames tophockey. Als zij verantwoordelijk is voor de ellende dan is ze ook verantwoordelijk voor de successen.
  Hier dan de gevraagde prestaties op een rij:
  2008 Goud Olympische spelen
  2009 Goud EK
  2010 Zilver WK
  2011 Goud EK
  2012 Goud Olympische spelen
  2014 Goud WK
  Lijkt me genoeg voor erelid. @Hans, eerst even kijken voor je wat zegt. Plakken aan het pluche is natuurlijk wel lekker om te zeggen maar slaat in dit geval nergens op! Cheers Hans!

 4. Ze verdient het absoluut om erelid te zijn. International en belangrijke functie bij de bond. Het goede van haar functie is dat ze hebben afgesproken dat er elke 9 jaar een ander komt. Snap nog steeds niet hoe het kan dat iemand als Arno den Hartog al 30 jaar bij de bond zijn stempel op het technische beleid kan drukken. Als het nou zo daverend ging allemaal. Vind aan het pluche plakken meer op hem van toepassing.

  Bolhuis heeft het goed gedaan. Ze had alleen niet Caldas moeten laten vertrekken naar de mannen, dat was niet slim en daar heeft iedereen de consequenties van ondervonden. Tegen de NOS zei ze dat dat haar verantwoordelijkheid niet was, maar ze had daar natuurlijk voor moeten gaan liggen door te dreigen met opstappen.

 5. Die veld prestaties zijn haar niet aan te rekenen, daar is de sport op moniaal niveau bij de dames te marginaal voor en invloed als bestuurder te beperkt.

  Wel de directe wanprestatie als manager in de afgelopen 9 jaar:

  1. Aanstelling + Ontslag Marijne
  2. Vertrek Caldas
  3. Handhaven Annan
  4. Aanstelling + Ontslag Kruis

  Prima erelijst lijkt me en terecht dat ze erelid van de KNHB is geworden. Een gotspe…

 6. Precies Expat, alleen de negatieve aspecten zijn haar aan te rekenen. De positieve zaken natuurlijk niet. Aanstelling Caldas? Dat kan je haar natuurlijk ook niet aan rekenen daar is het allemaal te marginaal voor.
  Aanstellen Herman Kruis en ontslag Kruis, het is het 1 of het ander… Kan moeilijk beide een wanprestatie zijn… des te meer omdat in 2009 Kruis nog Europees kampioen werd. Een juiste beslissing om hem aan te stellen lijkt me. Na zijn verloren WK finale ontslagen… finales kan je verliezen, maar dan volgt een eventueel ontslag. Kortom Expat, ik denk dat alleen jij een beetje marginaal bent…. Afzeiken is makkelijk…soms gaat er weleens wat fout… jij hebt vast ook weleens een brief in de verkeerde brievenbus gedaan bij het rondbrengen van de post…..

 7. ‘Wel eens een brief in de verkeerde brievenbus gedaan..’.ach gut..en ja hoor: ‘Soms gaat er wel eens wat fout…’

  Hup, maandag weer achter je bureautje en kijken of je daar wel een marginale bijdrage kan leveren?

  Sterkte..:)

 8. Niets dan lof dat Bolhuis erelid geworden is, gezien haar staat van dienst op het veld en als bestuurder. Tegenvallend is dat zowel zij als Veen geen tegen gas geven aan uber pluche plakker den Hartog. Als veredelde ja knikkers hebben zij alles uitgevoerd wat den Hartog wil en de wind uit de zeilen genomen voor den Hartog. Als Kruis ontslagen werd na een verloren WK finale, waarom zit Annan er dan nog na een verloren OS finale? Verder vind ik zowel bij Bolhuis als Veen geen meer waarde in de opleiding van spelers naar het grote Oranje toe. het loopt al helemaal in de soep bij de districten en het Nederlands B en A is ook al niet meer wat het geweest is, jong Oranje sluit niet meer aan bij het “grote”Oranje en dat is wat we beide bestuursleden kunnen aanrekenen. We lopen achter op landen als Australië, Engeland, Argentinië, Duitsland en nu zelfs België! Talent ontwikkeling is bij ons gestopt en we steken er geen geld en energie meer in en hopen op vaste oude waardes die zich zelf meer commercieel willen profileren dan het een eer is om voor Oranje uit te komen. Geen passie , inzet en motivatie dat is waar de bond mee moet dealen de komende jaren. Zolang den Hartog er nog de scepter zwaait zal dat nimmer veranderen. Trainers en coaches moeten in dienst van de KNHB en geen belangen meer hebben bij clubs. De trainer/coaches moeten het land in elke zaterdag en zondag talenten scouten en niet alleen in de hoofdklasse maar overal! Zat talent op de velden alleen moet je er wel tijd en moeite voor doen…. en niet achter je bureau of op een DOD met een biertje in je hand selecteren.

 9. Het is natuurlijk lekker beginnen als de dames net wereldkampioen zijn geworden (2006) en op weg zijn naar goud (2008) olv Marc Lammers.

  Kruis aanstellen om die vervolgens niet onvoorwaardelijk te steunen, te vervangen voor Caldas om daarna met Marijne hetzelfde te doen als met Kruis, dat heet zwalkend beleid. Niet alleen van haar, maar van het gehelde bestuur in deze periode.

  Vanuit het ivoren torentje kijkt men nog maar eens naar beneden en ziet een morrende massa die geïrriteerd reageert op een gebrek aan reflectie binnen de bond. Een zeer magere oogst in de laatste twee jaar moet toch een belletje doen rinkelen? In plaats daarvan trekken ze nog maar een flesje wit open. Kritiek is niet gezellig en dus niet welkom!

Reageer

Contact Us