Bouwman: ‘We zullen onze huid zo duur mogelijk proberen te verkopen’

Een samengesteld team van jongens A1 en het tweede herenteam van Kampong, zal zich aankomend weekend in het Wit-Russische Minsk moeten handhaven in de Europacup indoor voor B-landen. Het eerste team van Kampong traint deze week in Barcelona te voorbereiding op de veldcompetitie en laat deze loodzware opgave daarom over aan de nieuwe constructie. Kampong 2 coach Yuri Bouwman zegt in het AD/Utrechts Nieuwsblad vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Vorig jaar degradeerde Amsterdam uit de A-poule en daarom mag Kampong dit jaar voor de eer strijden tussen de B-landen. Omdat het eerste team van Kampong de prioriteiten elders heeft liggen, is Bouwman aankomend weekend hoofdverantwoordelijke voor het samengestelde team. Bouwman, die zich eerder met het leeggelopen eerste team van Shinty terugtrok uit de competitie, zag een mooie uitdaging bij Kampong. “Het is voor mij een kans om in de keuken van een topclub te kijken en gedachten te wisselen. Kampong ademt hockey. Het is helemaal bijzonder dat ik nu de kans krijg om ineens naar zo’n mooi evenement in Minsk te gaan.”

Afgelopen weekend kwam het combinatieteam op het landskampioenschap voor tweede teams niet verder dan de vierde plek. De heren kunnen in Minsk dan ook de borst nat maken, wanneer zij aantreden tegen het Schotse Grove Menzieshill, het Kroatische Mladost en het Deense Sörbymagle. Technisch zullen de mannen weinig inleveren, maar op fysiek en mentaal gebied zal het team het niet makkelijk krijgen. “Ik vind het lastig in te schatten of wij daar iets te zoeken hebben,” zegt Bouwman. “We willen de eer van Nederland verdedigen en in de poule blijven. Dan kan Rotterdam (de nieuwe landskampioen, red.) er voor zorgen dat we weer promoveren naar de A-poule. Dat zal de insteek zijn.” Ondanks de zware opgave heeft de coach een goed gevoel over de afloop. “Misschien is het naïef. We gaan onze huid in ieder geval zo duur mogelijk proberen te verkopen. Het is in ieder geval geen schoolreisje, we nemen het uiterst serieus. Het is alleen de vraag of de concurrentie ons toestaat om technisch hockey te spelen.”

Comments (3)

 1. Dat deze mannen hun best gaan geloof ik maar al te graag en of ze in deze poule kunnen halen is niet relevant. Hoop op het beste.
  Dat de clubs er minder voor geven, zegt genoeg. De landstitel telt voor de kampong en terecht. Daar halen ze hun geld mee op en is eer te behalen. Zaalhockey is over the hill. Heeft zijn toppunt gehad en zal na volgend jaar het heel moeilijk krijgen. Een hele grote generatie zal afstand doen van oranje zaal en de hoofdklasse. Het zal een gedrocht worden zoals dat 8 jaar geleden was, waarin een groningen, venlo en misschien wel EMHC, Houten, etc, hun opwachting kunnen maken. Terwijl de topclubs van weleer lekker buiten aan hun conditie werken. Net als vroeger, de flow is voorbij. Oranje zal op het wk proberen te schitteren, daarna nemen er 6 man afscheid en is er geen opvolging.

 2. Zou zomaar kunnen.
  Maar wat een absolute schande dat Kampong. En dan bedoel ik niet dit team, die doen hun best. Ik bedoel het bestuur dat dit laat gebeuren.
  Ze hadden toch minimaal veldwedstrijden op een ander moment kunnen laten spelen.
  Kan de bond dan helemaal niets hier tegen doen?
  Hoe doen ze dat in Engeland profvoetbal. Als je met een B-team verschijnt, dan krijg je een boete.

 3. Veld meer naar zomer (juni erbij, kan je ‘s-avonds ook bij daglicht spelen). Starten 15/3 juli/aug stop, eindigen eind nov. Dan veldkampioen bekend.
  Winter voor de zaal, nu loopt alles door elkaar. Zo wordt het NOOIT wat, zaal is (wordt) nu niet serieus genomen.
  Totaal splitsen, andere vorm van sport, zeker met de huidige regels.
  Maar ja roep “ik” als oudgediende al jaren tegen een log lichaam als de hockey gemeenschap.

Reageer