Bovendeert: “Heerlijke overwinning”

Roel Bovendeert

De heren uit Bloemendaal wisten zich afgelopen weekend te kronen tot winnaar van de EHL. In een spannende finale werd er met 2-0 afgerekend van Dragons uit België.

In het eerste kwart gingen meteen alle remmen los. De heren uit Brasschaat begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Na deze kansen werden de Mussen wakker en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Nadat de score werd geopend gingen de oranjehemden opzoek naar nog een goal om de zege veilig te stellen en kregen een aantal zeer goede mogelijkheden.

“Het was een stugge wedstrijd. De Dragons begonnen goed en zetten ons goed onder druk. Nadat zij kansen hadden gemist werden wij wakker en gingen we goed spelen. Ik denk dat de wedstrijd niet altijd leuk is geweest om naar te kijken voor het publiek,” zegt Roel Bovendeert.

Nadat Rogier Hofman de score had geopend in het voordeel van de oranjehemden bleef de Bloemendaalse ploeg opzoek gaan naar een tweede treffer. Bovendeert, Brouwer, Nick Meijer en Jenniskens kregen allemaal een goede kans, maar wisten het net niet te vinden.

Tijdens de wedstrijd sloeg de vermoeidheid aan twee kanten van het veld toe. Bovendeert: “Gister tegen Amsterdam speel je een zware wedstrijd en vandaag is ook weer een belangrijke wedstrijd. Dan merk je aan het einde van de wedstrijd dat het zwaar wordt. Ik kon het niet meer belopen en ik voelde dat ik kramp kreeg.”

Gelukkig voor de Mussen was de tank ook bij de Belgische mannen leeg en kwamen de Dragons niet meer terug in de wedstrijd. “Het is een heerlijke overwinning en hiermee geven we Teun (de Nooijer, red.) een afscheid dat hij verdient,” aldus Bovendeert.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.