Caldas roept oudere zus Mol op voor Oranje - Hoofdklasse Hockey Nederland

Caldas roept oudere zus Mol op voor Oranje

Bondscoach Max Caldas maakt tijdens een persconferentie op 14 juni de groep bekend waarmee hij in voorbereiding gaat voor de Champions Trophy en het EK. Uit deze groep speelsters worden de twee selecties gekozen voor ieder toernooi. Ellen Hoog, Sophie Polkamp en Michelle van der Pols spelen de Champions Trophy in elk geval niet vanwege een langdurige blessure. Caldas heeft Sabine Mol toegevoegd aan de groep.

“Hoog, Polkamp en Van der Pols zijn de afgelopen maanden weinig in actie gekomen vanwege blessures. Zij moeten zich nu richten op hun herstel, zodat zij uiteindelijk weer helemaal fit zijn en op topniveau kunnen spelen. De start van de voorbereiding op het EK is voor deze drie speelsters een betere uitgangspositie,” zo zegt de bondscoach in een persbericht van de KNHB.

Sabine Mol, speelster van Den Bosch en oudere zus van de geblesseerde international Emilie, is toegevoegd aan de groep. Caldas: “Ik vind Sabine een opvallende spits in de Hoofdklasse en ik wil haar graag in deze voorbereiding testen en kijken hoe zij zich op dit niveau staande houdt.”

In voorbereiding op de twee belangrijke toernooien, speelt Oranje vier wedstrijden.

14 juni     Interland: Nederland – Zuid Afrika, 16.00 uur, Wagener Stadion
15 juni     Interland: Nederland – Zuid Afrika, 19.30 uur, HIC
20 juni     Oefenwedstrijd: Nederland – Nieuw Zeeland, 16:00 uur, Wagener Stadion**
22 juni     Oefenwedstrijd: Nederland – Australië, 16:30 uur, Wagener Stadion**

** Onder voorbehoud. Tijden kunnen nog veranderen.

Bron: Persbericht KNHB

Reageer