Cécile Pieper brengt HDM in diepe rouw na wervelende show | Hoofdklasse Hockey Nederland
Cecile Pieper werd vandaag woman-of-the-match

Cécile Pieper brengt HDM in diepe rouw na wervelende show

Een wedstrijd die in de eerste helft niet echt loskwam, leverde vuurwerk op in de tweede helft. Met een prachtig zonnetje zorgden beide teams ervoor dat de echte hockeyliefhebber vandaag kon genieten. Het spel ging op en neer, waarbij een discutabel doelpunt van HGC werd vlak voor tijd afgekeurd. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind, waarbij matchwinnaar Cécile Pieper het grote verschil maakte.

Beide teams konden in de eerste helft moeizaam het spel maken. Waar HGC de gelederen goed dicht hield onder leiding van Eva de Goede, was het de defensie van HDM die eigenlijk nooit echt in gevaar kwam. Uiteindelijk brak de Duitse Cécile Pieper, die dit jaar voor het eerst in de Hoofdklasse hockey is te bewonderen de ban voor HGC. Een mooie ‘kapbeweging’, leverde een schotkans op, die door haar benut werd. Een doelpunt tegen voor HDM, maar tevens een domper doordat Margot van Hecking Colenbrander ogenschijnlijk uit viel met een zware blessure. De speelster leek haar knie te verdraaien in het duel met Pieper. HGC ging met 1-0 de rust in.

“Het was een derby en de emoties gingen omhoog. Het was een zware wedstrijd, waarbij de eerste helft voornamelijk op het middenveld plaats vond. Ik was blij met mijn doelpunt, maar rende meteen naar Margot toe. Ik hoorde haar roepen: “Mijn knie, mijn knie”. Door haar blessure, kon ik het doelpunt niet echt vieren’, aldus Cécile Pieper.

HDM in tweede helft wakker

Wat de staf in de rust in de thee van HDM had gedaan, is niet bekend. Wel zagen we een totaal ander HDM in de tweede helft op het veld. Het team die duidelijk niet van plan was om HGC gemakkelijk de overwinning te geven, ging vol op de aanval. Het aanvallende spel zorgde ervoor dat de hele ploeg van HGC zich terug moest trekken richting eigen 23-meter lijn. HDM scoorde en beide ploegen kwamen weer op gelijke hoogte.

De Britse Flora Peel, die bezig is aan haar derde seizoen bij HDM was ook van mening dat de wedstrijd zwaar was: “Het kost ons te veel goals dat we geen controle over de wedstrijd houden. Ik merkte daardoor een echte strijd op het veld. We moeten echt proberen om bij een voorsprong, de bal meer in eigen ploeg te houden. We hebben best een goed gevoel over ons spel, het is alleen net niet goed genoeg”.

Flora Peel was duidelijk teleurgesteld dat haar ploeg niet de punten pakte tegen HGC.
Flora Peel was duidelijk teleurgesteld dat haar ploeg niet de punten pakte tegen HGC. Archief Foto: Roel Ubels

HGC toont veerkracht

En goed genoeg was het voor HDM inderdaad niet. Na de 1-1, ging HGC op jacht naar de voorsprong. Eva de Goede, zorgde ervoor dat haar club af en toe onder de hogedruk uit kon hockeyen en het initiatief kon overnemen. HDM stond en keek ernaar en moest toezien hoe wederom Cécile Pieper kon scoren. Uit een strafcorner prikte zij de bal in de goal. HDM deed iets terug en kwam wederom op gelijke hoogte.

Uiteindelijk scoorde HGC een paar minuten voor tijd uit een strafcorner, echter beoordeelde de scheidsrechter dat de bal niet buiten de cirkel was gestopt. Uiteindelijk werd Pieper de gevierde vrouw. De Duitse speelster, scoorde op schitterende wijze door de bal in de laatste seconde achter keepster Remmerswaal te tennissen.

“Over ons spel zijn we heel positief, maar we pakken de punten niet. Dat is heel frustrerend. Dat we vandaag verliezen betekent niet dat we al zijn afschreven voor de play-offs. Het seizoen is nog heel lang en ik zie nog genoeg kansen om met HDM terug te komen”, aldus Peel.

Woman-of-the-match

Dat Pieper zo makkelijk vandaag scoorde was een verdienste voor haar spel. Alert reageerde zij in bepaalde situaties, waardoor zij vaak haar tegenstandster net te snel af was. Uiteindelijk zorgde zij het vaakst voor gevaar voor de goal van HDM. Dirkie Chamberlain (blessure) en Sophie Schlatmann (gebroken kaak en de rest van het seizoen uitgeschakeld), leken vandaag niet gemist te worden. Pieper nam de positie in de voorhoede in, scoorde drie keer en werd vandaag de grote nachtmerrie voor HDM. De Duitse middenveldster, werd woman-of-the-match.

“Ik heb het erg naar mijn zin in Nederland. Het was in het begin van het seizoen wel even wennen voor mij, de speelstijl in Nederland is anders dan in Duitsland. Ook is hier meer publiek langs de lijn. Nu merk ik dat het goed gaat met mij en het spel wat we willen spelen. De laatste goal van vandaag, die er mooi inging, zag ik aankomen. Een hoge bal kwam naar me toe. Ik sloeg de bal hard in de goal, maar moest hopen dat de scheidsrechter het niet zou afkeuren. Heel even dacht ik dat hij zou fluiten voor gevaarlijk spel. Gelukkig deed hij dat niet en wonnen we door dit doelpunt de wedstrijd”.

Reageer