Cecile Pieper wil Duitsland trots maken | Hoofdklasse Hockey Nederland
Cecile Pieper in duel met Maria Verschoor en Stella van Gils op het EK Hockey 2021.

Cecile Pieper wil Duitsland trots maken

Vorige maand maakte hockeyclub HGC bekend de voor Duitsland spelende international Cecile Pieper aan te trekken. Geen slechte keus, Pieper schitterde op het EK en is met Duitsland een kandidaat om een medaille te halen. Voor Pieper was er een belangrijke reden om in Nederland te gaan hockeyen, namelijk een telefoontje van Eva de Goede.

Over twee weken is het zo ver, de Olympische Spelen van 2021 gaan dan echt beginnen. De Duitse dames hebben na een uitstekend optreden op het EK Hockey in Nederland veel vertrouwen gekregen om een goed resultaat neer te zetten. In een spannende wedstrijd verdiende Duitsland misschien wel meer, maar was het Nederland die aan het langste einde mocht trekken. 

Cecile Pieper scoort en viert feest met haar teamgenoten. De Duitse middenveldster die op het EK ook in de aanval speelde, speelde een goed toernooi. Foto: Foto: WorldSportPics/ Frank Uijlenbroek

Medaille

Op 31 juli staat misschien wel een van de grootste krakers in de poulefase gepland. De ontmoeting tussen Oranje en Duitsland, oftewel een herhaling van de EK Finale van vorige maand. Voor Pieper, die met haar 26 jaar een ervaren speelster is bij Duitsland, is deze ontmoeting met Oranje een spannende, maar niet meer een onmogelijke horde op weg naar de finales: “We hebben laten zien wie we zijn en hebben ook sterk het geloof dat we iedereen kunnen verslaan. In de FIH Pro League speelden we uitstekend tegen Argentinië en ook tegen Nederland in de finale van het EK waren de verschillen klein. Wij komen naar Tokyo om een medaille te pakken”.

Viktoria Huse (links) en Cecile Pieper (rechts) claimen een strafcorner in de finale tegen Oranje.
Viktoria Huse (links) en Cecile Pieper (rechts) claimen een strafcorner in de finale tegen Oranje. Foto: WorldSportPics/ Frank Uijlenbroek

HGC

Duidelijke taal van de middenveldster Cecile Pieper die ook aanvallend goed uit de voeten kan en die na de zomer in Nederland gaat hockeyen. HGC kon de ervaren speelster van Duitsland overtuigen om een jaar in de Hoofdklasse dames te gaan spelen. Of de club HGC de reden was om naar Nederland te komen, is de vraag. Het lijkt er veelal op dat het bericht dat Eva de Goede naar HGC zou komen een belangrijke reden zou zijn dat Pieper in Nederland gaat hockeyen. Een lachende Pieper legt uit: “Mijn vriendje hockeyt bij Klein Zwitserland. Daarnaast wilde ik altijd graag nog eens in Nederland hockeyen. Uiteindelijk heeft Eva mijn inderdaad gebeld. Zij was doorslaggevend om uiteindelijk voor HGC te kiezen”.

“Ik heb er veel zin in, om Duitsland trots te gaan maken”

Cecile Pieper speelt voor Duitsland en is komend seizoen in de Nederlandse Hoofdklasse te bewonderen

Trots Duitsland

Voordat Pieper naar Nederland komt, zal zij eerst de komende weken nog gaan strijden op de Olympische Spelen. Het verjongde Duitse team die aantreedt zonder de ervaren Müller-Wieland zal een gooi willen doen naar een medaille. Iets wat vijf jaar geleden lukte, toen pakte het verassend een bronzen medaille. De afgelopen jaren heeft het team aangetoond niet meer een outsider te zijn, maar mee te kunnen met de besten. 

“We zijn niet meer de underdog, maar een kandidaat om een medaille te pakken. Net zoals in Nederland zullen de Duitse fans aan de buis zijn gekluisterd. Ook niet hockey fans zullen onze sport massaal gaan volgen. Het zal mij weinig uitmaken of ik veel doelpunten ga maken. Waar ik heel veel zin in heb, is om Duitsland komende maand trots te gaan maken”. 

De liggende Cecile Pieper viert haar doelpunt op het EK Hockey tegen België met spits Pia Maertens.
De liggende Cecile Pieper viert haar doelpunt op het EK Hockey tegen België met spits Pia Maertens. Foto: Foto: WorldSportPics/ Frank Uijlenbroek

Reageer