Champions Trophy (H): Nederland walst over België - Hoofdklasse Hockey Nederland

Champions Trophy (H): Nederland walst over België

De Oranjeheren hebben zich hersteld van de valse start tijdens de Champions Trophy in Breda. Na de nederlaag zaterdag tegen Argentinië (2-1) was Nederland in de Derby der Lage Landen met 6-1 te sterk voor de Belgen.

De Oranjeheren kenden een bliksemstart tegen België. Halverwege het eerste kwart leidde de ploeg van bondscoach Max Caldas al met 3-0. En dat terwijl de eerste aanval van de Belgen meteen een strafcorner opleverde.

Luypaert op de paal

De push van Loïck Luypaert belandde op de paal, waarna doelman Pirmin Blaak redde op de rebound van Florent van Aubel. De bal kwam vervolgens voor de stick van Arthur van Doren. Hij zag zijn schot naast het Nederlandse doel gaan.

Oranje had zaterdag in de eerste wedstrijd veel kansen nodig om te scoren. Tegen België toonde de ploeg zich effectiever. Jonas de Geus bediende Seve van Ass, die doelman Vincent Vanasch met een schot in de korte hoek verschalkte.

Score verdubbeld

Twee minuten later was het 2-0 voor Nederland na een prima uitgevoerde counter. Roel Bovendeert maakte het goede werk van Thierry Brinkman af. Even daarvoor had Blaak redding gebracht op de flats van Sébastien Dockier.

(c) Roel Ubels
(c) Roel Ubels

Nog in dezelfde minuut tilde Bovendeert de score naar 3-0. De eerste Nederlandse corner werd afgeschoven naar Valentin Verga. Zijn schot werd gered door Vanasch, maar Bovendeert was er snel bij om de rebound tegen het net te tikken.

Uitgelopen naar 4-0

Na het overrompelende begin mocht België twee keer op rij aanleggen vanaf de kop van de cirkel. Blaak hield zijn doel schoon en de doelman was ook attent toen Dockier voor hem op dook. Op dat moment koesterde Nederland al een 4-0 voorsprong. Dit keer schoot Jeroen Hertzberger raak uit een corner nadat opnieuw was gekozen voor de afschuifvariant.

De honger van Oranje was daarmee nog niet gestild. Vlak voor rust was Mirco Pruyser het eindstation na schitterend combinatiespel: 5-0. Op dat moment stonden de Belgen met een man minder op het veld vanwege een gele kaart voor Luypaert na een overtreding op Bovendeert.

Kansen België

Na rust kwam België van de hatelijke nul af. Nadat Blaak al schoten van Amaury Keusters en Luypaert onschadelijk had gemaakt, was de doelman kansloos op de inzet van John-John Dohmen uit een rebound van een strafcorner.

Veel meer mogelijkheden kon België niet meer creëren. Nederland had nog de beste mogelijkheden om de score verder op te voeren. Twee minuten voor tijd benutte Hertzberger een strafbal en bepaalde zo de eindstand op 6-1. Enig smetje op het duel was dat na een schermutseling zonder bal zowel Keusters als Lars Balk met geel naar de kant moest.

Nederland-België 6-1 (5-0)
4.Seve van Ass 1-0
6.Roel Bovendeert 2-0
6.Roel Bovendeert 3-0 (sc)
22.Jeroen Hertzberger 4-0 (sc)
29.Mirco Pruyser 5-0
41.John-John Dohmen 5-1 (sc)
58.Jeroen Hertzberger 6-1 (sb)

Opstelling: Jeroen Hertzberger, Seve van Ass, Valentin Verga, Glenn Schuurman, Sander Baart, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Joep de Mol, Thierry Brinkman, Pirmin Blaak (K), Floris Wortelboer.
Wissels: Lars Balk, Thijs van Dam, Jonas de Geus, Jorrit Croon, Bob de Voogd, Sam van der Ven (K), Roel Bovendeert.

Comments (4)

  1. Mooi om te zien hoe iedereen zijn ding mocht doen. Opkomen, meeverdedigen en met z’n allen er voor gaan. Elkaar het vertrouwen geven. Vond deze overwinning een mooie teamprestatie. Hoop dat dit bij de vrouwen ook zo gaat op het WK en in de voorbereiding.

  2. Wat zijn gedachtes over Blaak vs van der Ven?

  3. MaxieCaldas

    @keepers?, duidelijke voorkeur voor Blaak. Vind dat v/d Ven internationaal tekort komt, zal in mijn ogen geen wedstrijden voor je gaan winnen op dit niveau. Blaak wel.

  4. @MaxieCaldas, Blaak heeft wel de neiging juist de simpele schoten niet te pakken. Hoop dat ie de vorm uit de goede wedstrijden dit HK seizoen doorzet. Ben benieuwd wat Caldas gaat kiezen

Reageer