Champions Trophy (H): Nipte zege Australië op Pakistan

(c) Roel Ubels

Op de tweede speeldag van de Champions Trophy heeft Australië een overwinning geboekt op Pakistan. De titelverdediger won zondag in Breda met 2-1 van Pakistan, nadat zaterdag met 3-3 gelijk was gespeeld tegen België.

Pakistan was op zoek naar eerherstel na de grote, maar wel geflatteerde, nederlaag (4-0) tegen aartsrivaal India. De ploeg kreeg de eerste strafcorner van het duel, maar doelman Tyler Lovell bracht redding. Even later was de Australiër kansloos op de tip van de geheel vrijstaande Ajaz Ahmad.

Mitton maakt gelijk

Pakistan kon niet lang genieten van de voorsprong. Nadat aanvoerder Muhammad Rizwan met groen naar de kant was gestuurd, profiteerde Australië van de numerieke meerderheid. Drie minuten na de openingsgoal tikte Trent Mitton, die uit de rug van een verdediger kroop, bij de tweede paal de gelijkmaker binnen.

De ploegen hielden elkaar in het tweede kwart qua score in balans, maar de Australiërs doken veel vaker in de vijandelijke cirkel op dan Pakistan. De enige keer dat Pakistan in de Australische cirkel opdook, was het bijna raak. Muhammad Qadir sloeg de bal tot zijn eigen afgrijzen naast het doel. Ook Australië was dichtbij een tweede doelpunt. Blake Govers schoof de pass van Daniel Beale echter voorlangs het Pakistaanse doel.

Afgekeurde Australische treffer

Na rust leek Australië op voorsprong te komen, maar de treffer van Tim Brand werd afgekeurd vanwege bolle kant. Even daarvoor had Brand ook al een goede kans, maar zijn schot uit de draai werd gered door Imran Butt.

Australië bepaalde het spelbeeld in het derde kwart. De regerend wereldkampioen kwam echter niet tot scoren ondanks vier strafcorners. Pakistan kwam af en toe van eigen helft af, maar kon aanvallend geen vuist maken.

Govers beslist duel

Uiteindelijk trok Australië alsnog aan het langste eind. Vier minuten voor tijd tikte Blake Govers een backhand van Aaron Kleinschmidt vanaf de kop van de cirkel in het doel. Pakistan kreeg met nog anderhalve minuut op de klok nog een kans op de gelijkmaker, maar de strafcorner zeilde naast het Australische doel.

Australië-Pakistan 2-1 (1-1)
9.Ajaz Ahmad 0-1
12.Trent Mitton 1-1
56.Blake Govers 2-1

Stand van zaken

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. India 2 2 0 0 6 1 6
2. Australië 2 1 1 0 5 4 4
3. Nederland 2 1 0 1 7 3 3
4. Argentinië 2 1 0 1 3 3 3
5. België 2 0 1 1 4 9 1
6. Pakistan 2 0 0 2 1 6 0

Programma dinsdag

18.00 uur: Argentinië-België
20.00 uur: Nederland-Pakistan

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.