Champions Trophy (H): Oranje heeft weinig moeite met Pakistan

(c) Roel Ubels

De Oranjeheren hebben tijdens de Champions Trophy opnieuw een overwinning geboekt. Dinsdag werd in Breda het nog puntloze Pakistan met 4-0 verslagen.

Nederland kende een sterk eerste kwart. Het lukte echter niet een doelpunt te maken. De kansen waren er zeker. Al na twee minuten vond Mirco Pruyser Seve van Ass. De aanvoerder van Oranje haalde vanaf de kop van de cirkel uit, maar zijn inzet ging naast het doel van Imran Butt.

Kansen Oranje

Van Ass bereidde even later een kans voor van Roel Bovendeert. De aanvaller dook naar de bal. Butt reageerde attent en bracht redding. Ook de eerste strafcorner leverde niets op. Nadat Ajaz Ahmad was weggestuurd wegens te vroeg uitlopen, stuitte de push van Jeroen Hertzberger op de Pakistaanse verdediging.

Na 25 minuten kwamen de Oranjeheren verdiend op voorsprong. Nederland profiteerde van een foutje achterin bij Pakistan. Toseeq Arshad tastte mis na een bal van Thijs van Dam, waarna Robbert Kemperman kiezelhard in het doel sloeg.

Pruyser schiet op de paal

In het tweede kwart waren Pruyser en Thierry Brinkman ook al dichtbij de openingstreffer. Pruyser draaide goed weg van zijn tegenstander. Met de backhand schoot hij in de korte hoek. De bal ging wel langs Butt, maar ketste tegen de paal. Brinkman probeerde daarna Butt door de benen te spelen. De Pakistaanse doelman doorzag het plan van de aanvaller.

Nog voor rust tilde Valentin Verga de score naar 2-0. Opnieuw ging aan het doelpunt een slordigheid van Pakistan vooraf. Bovendeert kreeg de bal aan de kop van de cirkel. Na een stevig duel pikte Valentin Verga de bal op en haalt doeltreffend uit. Pakistan protesteerde daarna vergeefs bij de scheidsrechter wegens een stickblock van Bovendeert.

Pakistan kan niet gevaarlijk worden

Na rust verscheen Pakistan iets meer op de Nederlandse helft. Gevaarlijk werd de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans niet. Pakistan ontsnapte in het derde kwart aan een grotere achterstand. Kemperman stuurde met een scoop Hertzberger de diepte in. De Rotterdammer chipte vervolgens de bal prachtig over de uitkomende Butt in het doel. De treffer werd helaas niet toegekend omdat Hertzberger de bal op weg naar hetdoel tegen zijn been had gekregen.

Kansen en doelpunten voor Oranje

De kansen bleven komen voor Oranje, ook omdat Pakistan vijf minuten met tien man stond na geel voor Mubashar Ali. Van Ass pushte naast uit een corner en Baart vond vanaf de kop van de cirkel Butt op zijn weg. Van Dam schoot naast na een een-twee met Pruyser, maar was even later wel trefzeker. Met backhand schoot hij de bal door de benen van Butt in het doel: 3-0. Drie minuten later kon de doelpuntjingle opnieuw worden ingestart. Pruyser zette met een tip-in uit een strafcorner de eindstand op het bord.

Nederland-Pakistan 4-0 (2-0)
25.Robbert Kemperman 1-0
29.Valentin Verga 2-0
47.Thijs van Dam 3-0
50.Mirco Pruyser 4-0 (sc)

Opstelling: Jeroen Hertzberger, Seve van Ass, Valentin Verga, Glenn Schuurman, Sander Baart, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Sam van der Ven (K), Joep de Mol, Thierry Brinkman, Floris Wortelboer.
Wissels: Lars Balk, Thijs van Dam, Jonas de Geus, Jorrit Croon, Bob de Voogd, Roel Bovendeert, Pirmin Blaak (K).

Stand van zaken

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Nederland 3 2 0 1 11 3 6
2. India 2 2 0 0 6 1 6
3. Australië 2 1 1 0 5 4 4
4. Argentinië 3 1 1 1 4 4 4
5. België 3 0 2 1 5 10 2
6. Pakistan 3 0 0 3 1 10 0

Programma woensdag

15.00 uur: India-Australië

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.