Champions Trophy (H): Speelschema bekend | Hoofdklasse Hockey Nederland

Champions Trophy (H): Speelschema bekend

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft het speelschema bekendgemaakt van de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 voor heren. Het toernooi, dat voor de 37ste en laatste keer gespeeld wordt, vindt plaats in Breda van 23 juni tot en met 1 juli 2018. Aan deze laatste editie nemen naast Nederland ook Argentinië, Australië, België, India en Pakistan deel.

De KNHB maakte tegelijkertijd bekend dat tijdens de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 ook een invitatietoernooi voor damesteams gespeeld wordt. Dit toernooi wordt eveneens gespeeld in het tijdelijke hockeystadion op de velden van Breda. Aan dit toernooi, de Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018, doen de nationale teams van China, Japan, Spanje en Nederland mee. De damesteams spelen hun wedstrijden van 26 juni tot en met 30 juni.

Iedere dag Oranje
Doordat de KNHB de beide toernooien gecombineerd heeft, is het publiek straks in Breda elke speeldag verzekerd van een wedstrijd van een van beide Oranjeteams. Op dinsdag 26 juni en zaterdag 30 juni spelen zelfs zowel de Oranjedames als de Oranjeheren een wedstrijd. De Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 begint op zaterdag 23 juni om 14.00 uur met een echte hockeyklassieker: India – Pakistan (heren). Maandag 25 juni is een rustdag voor zowel de dames- en herenteams, op die maandag worden geen wedstrijden gespeeld.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is vandaag van start gegaan. Kaarten zijn te koop via hockey.nl/championstrophy. Het tijdelijke hockeystadion heeft straks een capaciteit van ruim 8500 toeschouwers. Het publiek kan rond de wedstrijden terecht in het promodorp dat gebouwd wordt op de velden van Breda. Voor de jonge bezoekers wordt een speciale Kids City ingericht. De gemeente Breda en BrabantSport organiseren in aanloop naar het toernooi verschillende activiteiten zodat inwoners op allerlei manieren kennis kunnen maken met de hockeysport. Dit zijn onder andere een Urban Hockey Tour in de maand mei en een Urban Sports week in juni.

Bekijk het speelschema van de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018

Reageer