Charlotte Adegeest haar uitdaging om hockey te combineren met opleiding tot dokter
Charlotte Adegeest nam vorige week afscheid bij Amsterdam.

Charlotte Adegeest haar uitdaging om hockey te combineren met opleiding tot dokter

Afgelopen week maakte Charlotte Adegeest bekend te gaan stoppen bij Amsterdam om zich te gaan richten op een carrière als dokter. De 25-jarige was een vaste waarde bij het team van Robert Tigges, toch moest de verdediger ‘gedwongen’ kiezen om te stoppen met hockey. Charlotte Adgeest: “De combinatie tophockey en het werk als dokter is eigenlijk niet mogelijk”.

Lang speelde Adegeest niet voor het Amsterdamse team. In 2019 kwam zij over van Hurley, daarvoor speelde ze ook nog bij Klein Zwitserland. De degelijke verdedigster werkte zich in 2019 al snel in de basis van de toenmalige coach Rick Mathijssen. Succesvol, want meteen won zij met Amsterdam de landstitel en de Europese titel.

“Rick Mathijssen en Robert Tigges zijn allebei coaches waar ik veel aan heb gehad in mijn carrière. Niet alleen zijn ze beide tactisch en technisch heel bekwaam, ook zijn het hele fijne mensen. Met Rick heb ik de landstitel en het WK met jong Oranje beleefd, terwijl Robert de laatste twee jaren in de corona crisis bij Amsterdam mijn coach was. Waar ik heel blij mee was, is dat ze goed konden inzien wat er aan de hand was. Beide coaches waren hele open personen”.

Charlotte Adegeest hier in actie tegen SCHC nam vorige week afscheid bij Amsterdam.
Charlotte Adegeest hier in actie tegen SCHC nam vorige week afscheid bij Amsterdam.

WK Jong Oranje

Met Robert Tigges verloor Adegeest nipt de finale van Den Bosch. Met Rick Mathijssen won zij de landstitel en mocht ze meedoen aan het WK met Jong Oranje. “Ik heb een prachtige hockey carrière gekend. De landtitel en Europese titel in 2019 waren misschien wel het hoogtepunt. Ook denk ik graag terug aan het WK wat ik met Jong Oranje heb gespeeld in Chili. De wedstrijden, de spanning en de strijd die ik daar heb mogen ervaren waren fantastisch. Het publiek schold ons voor de wedstrijd vaak uit, maar na de wedstrijd wilde ze allemaal met ons op de foto. Ik ben dankbaar voor de mooie hockeyjaren die ik heb beleefd”.

Teamgenootjes

Want inderdaad, afgelopen week maakte Charlotte Adegeest bekend te gaan stoppen met hockey, de combinatie hockey en het werk als dokter, werd voor haar nu te zwaar: “Ik zit in een fase van mijn leven waarbij ik kan gaan proberen in opleiding te komen als neurochirurg. Deze kans moet ik nu echt pakken, want het zou kunnen dat ik later in mijn carrière dit niet meer kan doen. Afgelopen half jaar heb ik onderzoek gedaan, dit kon ik nog redelijk combineren met hockey. Robert, was een hele fijne coach, hij heeft mij altijd gesteund. Toch merkte ik dat ik het vervelend vond dat ik soms trainingen moet afzeggen. Nu komt er een moment dat ik eigenlijk moet zeggen dat het niet mogelijk is om beiden te kiezen. Of ik terug kom in de hockeywereld? Dat weet ik niet. Wel zal ik de komende jaren langs de lijn te zien zijn om mijn teamgenootjes aan te moedigen”.

Reageer