Charlotte Vega: 'Ik hoop dat ik goed nieuws krijg' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Charlotte Vega: ‘Ik hoop dat ik goed nieuws krijg’

De Oranjedames namen zondag sportief revanche op België. Na de nederlaag (0-1) op zaterdag werden de zuiderburen een dag later in Schiedam met 4-0 verslagen. Het is voor de speelsters nu wachten tot maandagochtend. Dan maakt bondscoach Alyson Annan haar selectie voor het EK bekend.

Charlotte Vega is één van die speelsters die hoopt volgende maand aan de afslag te staan van het Europees kampioenschap. “Ik wil er heel graag staan”, zegt Vega na afloop van het duel tegen de Belgen over het EK in Amstelveen. “In eigen huis, het is een droom.”

Goed slapen

Het is aftellen tot de bekendmaking. Het zullen spannende uren zijn, maar een onrustige zondagnacht zal Vega volgens eigen zeggen niet hebben. “Natuurlijk is het spannend, maar ik slaap altijd heel erg goed. Er kunnen er maar 18 mee en ik hoop op een plek bij die 18. We zullen het morgen zien. Ik voel me goed. Ik hoop dat ik goed nieuws krijg.”

Er valt nu ook niets meer aan te doen. Vega heeft in ieder geval het gevoel er alles aan gedaan te hebben om de bondscoach te overtuigen van een plek in de EK-selectie. “Ik ga er altijd in om alles te geven. Ik wil niet achteraf kunnen zeggen dat ik er niet alles aan heb gedaan. Dus ik heb er alles aan gedaan, op trainingen, in rust.”

Steun van familie en vrienden

Daarbij speelden vrienden en familie ook een rol. “Met familie en vrienden hebben we het er gewoon over gehad: hoe kunnen we mekaar het beste helpen om het beste uit mij te halen”, zegt Vega.

“Het heeft te maken met begrip”, gaat Vega verder. “Dat ik niet altijd overal bij kan zijn, dat ik niet altijd mee kan als iedereen een drankje gaat doen. Dat ik liever heb dat vriendinnen naar mij toe komen en ik daarom niet de deur uit hoef. Dat soort dingen. Gelukkig weten ze dat wel, maar het is toch fijn om het er met elkaar over te hebben. En doelen te stellen: het EK, daar gaan we voor.”

Beloning

Een plek in de definitieve EK-selectie zou niet alleen een beloning zijn voor Vega zelf, maar ook voor haar familie en vrienden. “Zeker. Mijn familie staat ook altijd achter me, zorgt altijd heel goed voor me, zorgt dat ik optimaal kan presteren, samen met mijn vrienden en mijn vriend. Zij zorgen ervoor dat ik het beste in mijzelf naar voren kan halen. Dus krijgen zij ook een hele grote pluim.”

Reageer