Claire Verhage: “Deze teleurstelling maakt me sterker" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Claire Verhage: “Deze teleurstelling maakt me sterker"


Ze komt net vanuit Papendal de brasserie in Bilthoven binnengelopen. Koffertje bij zich want maandag vertrekt ze weer. Londen is de bestemming voor deze week. Mentaal aangeslagen maar in staat om weer op te staan. “Je leeft hockey en niets anders. Je gaat dieper dan dat je ooit gegaan bent en dan is niet meegaan naar de Champions Trophy is een grote klap. Het is me inmiddels duidelijk waar het aan ligt en daarin neem ik mijn verantwoordelijkheid. Ben niet teleurgesteld in mezelf.”
Maandag, dinsdag en woensdag diep in je kunnen gaan en dan donderdag en vrijdag op de club een voortrekkersrol nemen tijdens trainingen, op zaterdag rusten en dan op zondag spelen.” Ik ben goed genoeg voor Oranje en kom hier sterker uit.Kies voor een andere aanpak voor mezelf. Het is echt een leermoment voor me. Als je zegt dat ik iets niet kan dan kan je het krijgen. Toen Max me belde met de mededeling dat ik niet meeging naar Rosario knapte er iets bij me. Daarna belde ik hysterisch mijn coach bij SCHC, Janneke Schopman, om mijn verhaal kwijt te kunnen.
Nu draag ik het nog bij me. Ik verkeer in tweestrijd. Op Papendal had ik een knoop in mijn maag en vroeg ik me af wat ik er deed. Als straks de Champions Trophy van start gaat ga ik wel kijken. Ik zal blij zijn als voorbij is en de focus weer op de Spelen ligt. We gaan in maart weer naar Papendal en dan sluit ik de boel af en ga ik verder. Sterker en bewuster, concludeerde Verhage.”

Comments (2)

  1. Alles voor Londen

    Kees is de beste!!!

Reageer