Club de Campo Madrid en Harvestehuder THC eerste EHL kwartfinalisten - Hoofdklasse Hockey Nederland

Club de Campo Madrid en Harvestehuder THC eerste EHL kwartfinalisten

Het Spaanse Club de Campo Madrid en het Duitse Harvestehuder THC zijn de eerste ploegen die zich hebben weten te plaatsen voor de kwartfinales van de EHL.

Harvestehuder Uhlenhorst Manheim MdW (2)
Harvestehuder trok in het Duitse onderonsje met Uhlenhorst Mulheim aan het langste eind. Credit: Maurice de Wert

De eerste wedstrijd van deze EHL ronde ging tussen de Spaanse Club de Campo Madrid en het Franse St. Germain HC. De Franse ploeg begint de wedstrijd beter maar na een minuut of tien neemt neemt Campo Madrid het heft in handen. Net voor het fluitsignaal van het eerste kwartier, weet Anton Parente bij een strafcorner de 1-0 binnen te tippen op de sleep van Adres Mir. In het tweede kwartier geeft Gonzalo Lasso een cross-pass op Rodrigo Vila, die rustig blijft en een 2-0 score op het bord zet. Mir krijgt via een strafcorner nog kansen op de 3-0, maar hij mist. In de periode daarna maakt de Franse keeper Jean-Baptiste Pauchet enkele knappe reddingen, maar een verdere  voorsprong blijft niet uit voor Campo. Ondanks dat de Spaanse ploeg door groene kaarten met twee man minder speelt, weet het team in deze periode de score toch uit te breiden. Na een mooie actie over de rechterkant, maakt Alex Davila de 4-0. Met slechts drie minuten op de klok is het wederom Davila die wordt vrijgespeeld door Borell. Hij blijft koel en zorgt voor de 5-0, wat betekent dat Campo Madrid de eerste ploeg is die zich heeft geplaatst voor de kwartfinales van vrijdag.

Harvestehuder THC won in een Duits onderonsje nipt met 1-0 van Uhlenhorst Mülheim. In een enigszins matte wedstrijd, die eigenlijk pas in de tweede helft een beetje op gang komt, neemt Harvestehuder in de 33e minuut de leiding. De ploeg scoort in eerste instantie een velddoelpunt maar doordat de scheidsrechter nalaat de voordeel regel toe te passen telt deze niet en wordt er een strafbal toegekend. Paul Pongs is de man die op de stip mag aanleggen en hij pusht de bal koelbloedig het dak in. Vooral in het laatste kwart doet de formatie uit Mülheim er alles aan om aansluiting te vinden maar doordat het hier en daar wat ongelukkig is in de afronding blijft het bij 1-0. Vrijdag neemt Harvestehuder het in de kwartfinale op tegen Club de Campo Madrid.

Reageer