Clubs in Hoofdklasse kiezen voor Padel - Hoofdklasse Hockey Nederland
Carmen Wijsman en Luna Fokke zijn actieve Padel speelsters

Clubs in Hoofdklasse kiezen voor Padel

Meerdere Hoofdklasse clubs zoals Hockeyclub Kampong kiezen voor padel. De club uit Utrecht heeft twee padel-banen aangelegd en HC Tilburg gaat in september ook beginnen. Ook bij Hockeyclub Den Bosch wordt nu geïnventariseerd of de leden interesse hebben om padel in het sportaanbod van de vereniging aan te bieden. Padel is een groeiende sport in Nederland en ook de hockeysport ziet kansen. 

In vele landen is de sport padel populair. In Spanje is de sport, na voetbal, de populairste sport. Padel is een snel spel die lijkt op een combinatie van squash en tennis. Het racket heeft gaatjes, waardoor met een slag er minder weerstand is. De sport is laagdrempelig doordat de kosten voor het aanschaffen van materialen laag is, ook is het spel makkelijk te leren voor de beginnende padel-speler. Diverse spelers in de Hoofdklasse heren en dames beoefenen het spel. Ginella Zerbo, Sander de Wijn, Carmen Wijsman, Luna Fokke, Floris de Ridder en Alejandro Verga zijn actieve beoefenaars.

Steeds meer hockeyverenigingen in de Hoofdklasse kiezen voor Padel.
Steeds meer hockeyverenigingen in de Hoofdklasse kiezen voor Padel.

Verdienmodel verenigingen

Hockeyclubs in Nederland kennen een groot financieel verlies de afgelopen twee jaar door de coronacrisis. De baromzet is naar een dieptepunt gedaald en het is nog maar de vraag of leden de clubs trouw blijven. De grote vraag is namelijk of er komend jaar weer een ‘normaal’ hockeyseizoen te verwachten is. Door deze onzekerheid zijn clubs aan het oriënteren naar andere mogelijkheden om leden te behouden. Bij Hockeyclub Den Bosch is niet alleen het financiële verlies een reden om naar andere verdienmodellen te kijken, ook denkt de club dat leden meer binding met de club houden. 

In het Brabants Dagblad liet Den Bosch bestuurslid Klaas de Leeuw al weten: “Als club denken we al langer na om ons sportaanbod voor onze leden te vergroten. Daardoor kunnen leden die niet meer willen of kunnen hockeyen, iets anders doen en toch de binding met de club behouden. Bovendien is het interessant voor de exploitatie van het clubhuis”.

Ook bij hockeyclub Kampong wordt Padel gespeeld

De Padel Mate Initiatief

Bij Hockeyclub Tilburg worden vier banen aangelegd en ook bij Kampong liggen er al twee (tijdelijke) mobiele padelbanen. Meerdere hockey clubs in de Hoofdklasse, zoals Den Bosch volgen de ontwikkelingen en kijken dus naar de ervaringen van de eerste ‘pioniers’ in de padel sport. 

Een grote leverancier in Nederland is die van Padel Mate bv, Importeur, distributeur en exploitant van Top Padel Banen. Het bedrijf legt kwaliteit-gecertificeerde kooien aan. In deze kooi wordt het spel gespeeld. De kooien worden zo aangelegd dat ze voldoen aan alle technische specificaties van de Spaanse en internationale Padel federaties. 

De padelbanen zijn tevens bestand tegen alle weersomstandigheden. Het spel kan dus in de buitenlucht en dus in de winter worden gespeeld. 

Twijfel je als club nog aan het aanleggen van een definitieve baan, overweeg dan de Try&Pay optie van Padel Mate. Een verplaatsbare padelbaan kan voor een bepaalde periode gehuurd worden. In ongeveer twee dagen kan een volledige padelbaan worden neergelegd. Hierdoor zou je als vereniging kunnen testen of het spel populair bij de leden is.  

Reageer