Coach Carlos Castaño vertrekt aan het einde van dit seizoen bij H.C. Klein Zwitserland - Hoofdklasse Hockey Nederland
Carolos Castano neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Klein Zwitserland

Coach Carlos Castaño vertrekt aan het einde van dit seizoen bij H.C. Klein Zwitserland

 

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Carlos Castaño als coach van Heren 1 en als Hoofdcoach van H.C. Klein Zwitserland. De Argentijnse Castaño is de afgelopen 4 seizoenen een drijvende kracht geweest achter de prestaties van de Steenbokken waarbij H1 promoveerde van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse. Ook de resultaten van de jeugd zijn onder leiding van Castaño spectaculair verbeterd waardoor HCKZ nu weer, na veel seizoenen, op alle top niveaus speelt.

Een opmars die het gevolg was van een andere werkwijze in combinatie met een mentaliteitsverandering. Binnen de club heerst er, zowel bij de heren, dames als bij de jeugd weer een topsportmentaliteit. Het blijft de ambitie van het bestuur van Klein Zwitserland om zowel met de heren als met de dames op het hoogste niveau te (blijven) spelen.

Mede namens alle leden spreekt het bestuur haar grote dank uit voor de resultaten die Castaño de afgelopen jaren heeft weten te realiseren en voor hetgeen hij voor de club heeft betekend.

Carlos Castaño:

“De afgelopen jaren waren een groot avontuur voor mij en mijn gezin hier in Nederland, waar we geweldig zijn ontvangen. We willen hier graag blijven wonen, zodat mijn dochter haar universitaire studie kan voortzetten. Het waren jaren van hard werken en opoffering, maar het was ook een eer om deel uit te maken van een club met zoveel geschiedenis. Ik ben trots op de prestaties die we hebben gerealiseerd en ben HCKZ dankbaar voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven.Vooral de spelers wil ik bedanken voor vier geweldige seizoenen. En uiteraard het begeleidingsteam, Jaap Derk Buma en Don Tissen voor hun onvoorwaardelijke steun. Nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen. Waar ik die ga vinden is nog niet duidelijk.”

Reageer