Coach Jorge Nolte vertrekt bij Klein Zwitserland | Hoofdklasse Hockey Nederland
Coach Jorge Nolte vertrekt aan het einde van het jaar bij Klein Zwitserland.

Coach Jorge Nolte vertrekt bij Klein Zwitserland

Hockey Club Klein Zwitserland en Jorge Nolte hebben in goed onderling overleg besloten om aan het einde van het seizoen 2021-2022 de samenwerking te beëindigen. Nolte is sinds de zomer van 2019 in dienst bij HCKZ als coach van Dames 1.

Bij de aanstelling van Jorge heeft de club de ambitie uitgesproken om te promoveren naar de Hoofdklasse en Jorge heeft dit met het team succesvol gerealiseerd. Handhaving in de Hoofdklasse met Dames 1 lijkt realistisch en haalbaar met 10 punten uit de eerste helft van het huidige seizoen. De periode van Jorge als trainer/coach van Dames 1 bij Klein Zwitserland is, mede door COVID-19, zeer intensief geweest. Ondanks het geringere aantal wedstrijden in de afgelopen twee en half jaar, is de begeleiding juist extreem uitdagend en veeleisend geweest. Van de dames en de staf werd veel meer flexibiliteit en veerkracht gevraagd dan normaal.

Jorge Nolte: ”Ik heb 2,5 jaar met heel veel plezier en energie gewerkt op KZ. KZ is een prachtige club en we hebben een super mooi team staan. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep en kijk uit naar de tweede seizoenshelft. Daarna is het een mooi moment om met nieuwe energie aan een volgende uitdaging te beginnen.”

Reageer