Coach Patrick Bakker neemt afscheid van Hurley | Hoofdklasse Hockey Nederland
Patrick Bakker neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Hurley.

Coach Patrick Bakker neemt afscheid van Hurley

Hockeyclub Hurley laat via haar website weten dat coach Patrick Bakker bezig is aan zijn laatste seizoen als hoofdcoach bij Dames 1 van Hurley. Na 7 jaar heeft hij het bestuur laten weten na dit seizoen te willen stoppen.

Patrick: “Ik wil Hurley graag bedanken voor de steun en de ruimte die zij mij hebben gegeven om speelsters vanuit een gezamenlijke visie beter te maken. De afgelopen jaren hebben we energie gestoken in het behoud van een vaste kern en het individueel verder ontwikkelen van speelsters. Die basis staat, met speelsters die een vaste waarde voor het team zijn en daarnaast een groep jongere speelsters met veel potentie. Mijn gevoel geeft aan dat het goed voor deze groep is om de volgende stap met een nieuwe coach te zetten. Dit heb ik in alle openheid voorgelegd en daar kon het bestuur zich in vinden.”

Patrick is in het seizoen 2015-2016, na 12 jaar coaching (topjeugd, assistent en hoofdcoach) bij AH&BC, aangetreden als assistent bij Hurley Dames 1. Na het vertrek van Jorge Nolte is hij halverwege het seizoen 2019-2020 doorgeschoven als hoofdcoach.

Hanna Wintzen, bestuurslid Tophockey: “Patrick heeft een prachtig fundament neergelegd met dit team, met mooie prestaties waaronder de (halve) finales in de Gold Cup en zaal. Onder zijn hoede is bovendien een aantal speelsters doorgegroeid naar de potential-groepen en/of vaste waarden van Nederlands elftal en Jong Oranje, iets wat wij bij Hurley heel belangrijk vinden. Wij streven met Hurley Dames 1 een ‘steady’ top 6 plek na, met de ambitie om de top 4 ook serieus aan te vallen. Voor die topprestaties zijn de resultaten echter nu nog te wisselend en daar moeten we stappen in gaan zetten. Dat is een mooie uitdaging voor de opvolger van Patrick, waar we nu naar op zoek naar gaan.” 

Patrick heeft zelf nog geen plan voor een nieuwe uitdaging. “Daar ga ik de komende tijd eens even rustig over nadenken. Ik ben geen clubhopper. Mijn nichtje zit hier ook op Hurley en ik wil dan ook graag aan Hurley verbonden blijven, op welke manier dan ook.”

Reageer