Ingrid Beek schrijft elke week over de ontwikkelingen omtrent het G-Hockey in Nederland

COLUMN Ingrid Beek: ‘Stickie-tikkie’

 

Tegelijk met de start van het nieuwe hockeyseizoen buiten hebben we te maken gekregen met een ongenode gast: het corona virus. Oké, hoe pakken we dat aan? We willen niemand bang maken of het spelletje en de daarbij behorende sociale contacten ontzeggen, maar tegelijkertijd wel iedereen gezond houden. Hmm. Eens even kijken wat er zoal geadviseerd wordt.

Ook de G-hockey competitie is afgelopen weken overvallen door de ontwikkelingen van het corona virus in Nederland. Columnist Ingrid Beek geeft ons wat meer inzichten over hoe zij en haar dochter omgaan met dit virus. Ingrid Beek: ‘Het RIVM zegt’:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Dat is het eigenlijk. Behalve wanneer je al last hebt van griepverschijnselen, dan kun je beter thuisblijven. Maar dat is logisch lijkt me. Waarschijnlijk heb je dan sowieso geen zin om te gaan hockeyen, en geen energie.

Goed handen wassen, natuurlijk. Dat is redelijk. Jammer genoeg waren vanmorgen de papieren handdoekjes op het toilet op, geen goede start. Een seintje naar de teammanager en dit werd verholpen, gelukkig. Blijven de deurklinken en kranen een lastig dingetje, die zouden eigenlijk heel regelmatig schoongemaakt moeten worden. Dat doe ik nu dus steeds wanneer ik mijn handen heb gewassen, met de gebruikte papieren handdoek. Niet de buitenkant van de deur, bedacht ik me later. Maar laten we niet van het ergste uitgaan, dat er daardoor iemand besmet raakt. Een deurklink heb ik verder niet aangeraakt met mijn handen, aan mij zal het niet liggen vandaag.

Elleboogtikken, briljant! In plaats van handen schudden of ‘huggen’ is dit een mooi alternatief, beter nog dan de ‘boks’? De meeste mensen schijnen het wel grappig te vinden en het is een mooie ijsbreker. Lijkt me een prima oplossing en sociaal geaccepteerd, toch?

Voor de spelers is het wat lastiger, je moet toch een beetje uitleggen wat de gedachte erachter is en wanneer het een tijdje geleden is dat je een bevriende tegenspeler hebt gezien is het ook bijna onmogelijk om de omhelzing te vermijden, vooral bij de dames. Maar ja, beter dan handen schudden denk ik dan. En hoofdknikkend buigen voelt toch iets afstandelijker.

Maar de meest originele oplossing die ik vandaag zag: stickie-tikkie (of ‘stickshake’). Wat? Huh? Kijk eens op de Instagram-pagina van parahockey_nl hoe dat werkt. In plaats van handen tikken bij de line-up aan de start van de wedstrijd je stick tegen die van de tegenstanders. Creatief bedacht, moet ik zeggen. Daar was ik niet opgekomen.

Hilarisch was wel, dat na de wedstrijd toch gewoon weer met de handen werd getikt. Je kunt niet alles onder controle houden, even de handen extra laten wassen dan maar 😉

Simpel.nl is niet alleen sponsor van Hoofdklassehockey.nl, maar ook actief als sponsor van 23 hockeyverenigingen en meer dan 16 korfbalclubs. Hoofdklassehockey plaatst minimaal een keer per maand een column van Ingrid Beek over haar ervaringen met haar dochter en G-hockey in Nederland. Lees hier de vorige column van Ingrid Beek waar zij schrijft over kansen die alle G-hockeyers in het team krijgen. 

Reageer

Contact Us