COLUMN Ingrid Beek: 'Tweede golf' - Hoofdklasse Hockey Nederland
Boerengolf-parahockey-ingrid-beek-column

COLUMN Ingrid Beek: ‘Tweede golf’

Kunnen we ons nog herinneren hoe blij iedereen was dat er weer gehockeyd mocht worden deze zomer? Het lijkt alweer zo lang geleden! Met aangepaste spelregels konden er ook weer partijtjes gespeeld worden. Mondkapjes op in de auto naar uitwedstrijden, we deden het met plezier.

Achteraf kan ik me niet eens meer voorstellen dat daarover gemopperd werd. Als teamouder mocht ik ook gewoon mee, het leek erop dat het ergste leed geleden was. Zelfs de (aangepaste) elftallendag werd een succes. Helaas… de pret duurde maar even. Wat nu?

Er kwamen video’s van thuistrainingen/oefeningen via Whatsapp en enkele fanatieke spelers van de parahockey-selectie stuurden filmpjes. Ook zagen we een video voorbijkomen van Anja met het spelen van ‘boerengolf’, in het bos en gewoon met hockeystick en -bal. Een kinderfiets-vlag in de ‘hole’ (wel weer dichtgooien dat gat!). Wat leuk! Eerder deze zomer hadden we in Twente een leuke middag met boerengolf en dat heeft haar (als verwoed golfer) vast op dit idee gebracht. Je moet er maar opkomen. Met maximaal 4 man het bos in (bij ons rondom Arnhem en Velp is daar voldoende van), op afstand lekker kletsen en ondertussen je techniek wat onderhouden of verbeteren. Het mooie weer zorgde ervoor dat dit met enige regelmaat in onze bossen te beleven was. Maar nu is het weer even een beetje (te) nat. 

Samen tennissen dan: dit mocht dan nog wel van onze premier. Ook leuk om te doen, maar als je goed bent in hockey is dat nog geen garantie voor een goede tennisslag 😉 Je kunt hilarische situaties verwachten dus, en een rally duurt niet lang, gemiddeld 2 slagen. Jammer dat ik er niet bij was, maar het verslag van dochterlief was uitgebreid en vol pret.

Maar ook dit is natuurlijk niet te vergelijken met het samen trainen en gewoon lekker hockeyen, dat willen we! Helaas is het hockeyveld nu weer verboden gebied, ook al waren er na de eerdere lockdown van allerlei oefeningen bedacht die met een afstand van 1,5 meter prima te doen waren. 

Gelukkig heb ik in mijn omgeving niemand die besmet is met het corona-virus, daar ben ik dankbaar voor. Maar de stress die een simpel verkoudheidje oplevert is al bijna zo erg. Dan de deur niet meer uit mogen is voor niemand leuk, maar als je sociale contacten voornamelijk via het hockeyteam zijn is het een bittere pil en duurt het wel erg lang. Geen video of YouTube die daar tegenop kan.

De verwachting is dat er tot na de winterstop geen trainingen en wedstrijden zijn. We hopen daarom maar op een flink pak sneeuw! Dan kunnen we gaan langlaufen op Papendal met een stel, of sleetje rijden op de Posbank! Wordt het toch weer fijn!

Groet, Ingrid

Simpel.nl is niet alleen sponsor van Hoofdklassehockey.nl, maar ook actief als sponsor van 23 hockeyverenigingen en meer dan 16 korfbalclubs. Hoofdklassehockey plaatst minimaal een keer per maand een column van Ingrid Beek over haar ervaringen met haar dochter en G-hockey in Nederland. Lees hier de vorige column van Ingrid Beek waar zij schrijft over het opnieuw mogen trainen na de eerste coronagolf.

Reageer