COLUMN Ingrid Beek: 'We mogen weer trainen!' - Hoofdklasse Hockey Nederland

COLUMN Ingrid Beek: ‘We mogen weer trainen!’

Het ging snel na de laatste wedstrijd op 7 maart in Delft, een week later waren we in lockdown. Geen wedstrijden meer, geen training, geen dagbesteding buitenshuis. Voor iedereen kwam het hard aan, maar voor de G-spelers zeker. Leg het maar eens uit, niemand aanraken, nergens meer naartoe. Al helemaal niet naar oma en opa.

Gelukkig kreeg ik niet te maken met bezoekbeperkingen, mijn dochter woont gewoon thuis. Oma’s en opa’s zijn er niet. Er veranderde bij ons dan ook niet erg veel, thuiswerken doe ik ook al een poosje als zzp’er (zelfstandig zonder problemen gelukkig). Behalve dus geen hockey en niet werken in de houtwerkplaats. In het begin gaat het wel, alles is nieuw en iedereen zoekt een nieuwe balans. Daar kom je de dag wel mee door, in het geval van dochterlief met nog meer YouTube filmpjes en games. De eetkamerstoelen konden wel een likje verf gebruiken, dus dat was even een aardig tijdverdrijf. Maar na een paar dagen schuren en verven gaat ook daar de lol vanaf. Dan wil je weer terug naar ‘gewoon’. Je mist je dagelijkse routine en het contact met familie en vrienden. Een open deur.

Wat waren we blij dat er weer getraind mocht worden! En hoe fantastisch dat trainers en coaches alles op alles zetten om oefeningen te bedenken waarin 1,5 meter afstand houden mogelijk is!

In het verleden was het nog wel eens een opgave om dochterlief naar de training te krijgen, maar nu gaat ze fluitend op de fiets en rijdt op vrijdagavond zelfs helemaal alleen met de auto van Oosterbeek naar Velp! Jammer genoeg mocht ik niet komen, ik begon de spelers echt te missen!

Eén keer mocht ik als begeleider mee naar de training, omdat de coach niet kon komen. Wat fijn om iedereen weer te zien! Ik heb met eigen ogen gezien hoe gemoedelijk het eraan toeging en er geen problemen waren met 1,5 meter afstand bewaren. Een flinke bui regen mocht de pret niet drukken en we werden getrakteerd op een prachtige regenboog. Zelfs een partijtje was mogelijk, met aangepaste spelregels zodat lichamelijk contact geen optie is. Alleen Wouter mopperde af en toe, die houdt niet erg van het afspelen van de bal 😉

En gaat na de zomerstop de competitie weer beginnen? Ik ben bang dat er vervoersproblemen zullen zijn, meer dan 2 mensen in de auto is nu immers verboden en ik verwacht dat dat nog wel even zal blijven. Ik ben bang dat niet iedere speler met eigen vervoer overal kan komen. Maar we blijven hopen dat het Coronavirus niet opnieuw de kop opsteekt en de beperkingen minder gaan worden. Ik zorg wel voor mondkapjes en handgel wanneer we met meer mensen in de auto mogen. En ja, na ieder ritje alles ontsmetten doe ik met liefde als dat betekent dat onze spelers dan weer kunnen doen wat ze graag doen: samen een potje hockeyen!

Groet, Ingrid

Simpel.nl is niet alleen sponsor van Hoofdklassehockey.nl, maar ook actief als sponsor van 23 hockeyverenigingen en meer dan 16 korfbalclubs. Hoofdklassehockey plaatst minimaal een keer per maand een column van Ingrid Beek over haar ervaringen met haar dochter en G-hockey in Nederland. Lees hier de vorige column van Ingrid Beek waar zij schrijft over kansen die alle G-hockeyers in het team krijgen. 

Reageer