Sander van der Weide: Weekendje Division de Honor - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sander van der Weide: Weekendje Division de Honor

Foto van Omroep Brabant

Vanaf vandaag zal oud-international Sander van der Weide iedere week een update schrijven over de gebeurtenissen in de Spaanse hockeywereld. Sander woont sinds 2004 in Spanje en hockeyde een aantal seizoenen voor de Catalaanse club Réal Club de Polo. Omdat Sander sinds twee jaar zelf niet meer hockeyt, heeft hij nu de tijd gevonden om ons in Nederland op de hoogte te houden van alles wat er in Spanje gebeurt.

Weekendje Division de Honor

In de Spaanse hockeycompetitie Division de Honor stonden dit weekeinde twee toppers op het programma. De kampioen van vorig jaar, Atlètic de Terrassa, won de plaatstelijk derby van Club Egara. Club de Campo Real wist overtuigend Réal Club de Polo.

Atlètic de Terrassa won zijn wedstrijd met 3-1. Volgens Spaans international Sergi Enrique was het een belangrijke overwinning.  “Het is altijd goed om te winnen van een directe concurrent voor de titel. Helemaal na de teleurstellende nederlaag tegen Beeston in de EHL. Wij controleerden de wedstrijd, creëerden kansen en stonden we erg goed te verdedigen”, aldus Enrique die erg te spreken was over de volle tribunes en de geweldige sfeer rondom het veld.

Club de Campo wist in een uitwedstrijd Réal Club de Polo te verslaan met maar liefst 1-4. Club de Campo-speler Victor Sojo ziet de ruime overwinning als een belangrijke opsteker voor zijn team. “De afgelopen jaren wisten wij hier bijna nooit te winnen en al helemaal niet met zo´n duidelijk uitslag. We hebben de gehele wedstrijd gecontroleerd en ik denk dat ons succes te danken is aan het feit dat we een aantal jaar met hetzelfde team bij elkaar zijn. Iedere speler weet nu precies wat zijn rol binnen het team is.”

Volgens Sojo betaalt RC Polo nu de prijs voor het wegvallen van een aantal belangrijke spelers binnen de selectie. “Zij hebben een nieuwe jonge ploeg en het kost tijd voordat zij weer gaan presteren.”

Het CH Benalmadena van voormalig Amsterdam-speler Don Prins kwam ook in de vijfde speelronde niet tot een overwinning. De Promovendus verloor uit bij Gran Canaria met het kleinst mogelijke verschil, 1-0.

Reageer