Commens ziet finaleplek als mooi resultaat van het harde werk

De eerste WK-finalist bij de dames is bekend. Na een 2-2 eindstand in de wedstrijd tussen Australië en de Verenigde Staten trokken de Hockeyroos na shoot-outs aan het langst eind. Coach Adam Commens kijkt tevreden terug op de hectische wedstrijd.

Australië Amerika VS dames WK RU
De Hockeyroos luisteren na de gewonnen halve finale naar hun coach. Credit: Roel Ubels

“Het was een typische halve finale,” blikt de Australisch bonscoach terug. “Beide teams waren klaar om te vechten en brachten veel energie. In de eerste helft speelden we een beetje onsamenhangend maar achterin stond het goed. We hadden vooral in de tweede helft veel kansen en de 2-1 die we toen maakten was in mijn ogen verdiend. Laatste zetten zij weer volledig de aanval in en toen lieten ze zien waar ze toe in staat zijn.”

Twee minuten voor tijd kwam de VS toch nog terug naar 2-2 en dus moest de wedstrijd beslist worden op shoot-outs. Keepster Rachael Lynch stal hierin de show door drie van de vier Amerikaanse pogingen te keren. “Ze heeft hard gewerkt maar ook op de 1-op-1,” vertelt captain Madonna Blyth. “We hebben veel op die shoot-outs getraind. Dat ze er zoveel heeft laat haar klasse zien.”

“Ik ben blij dat ze dit resultaat hebben geboekt,” gaat Commens verder. “Het is lang geleden dat ze in een grote finale stonden en een mooi resultaat van jaren hard werk.Van een team dat vooral hard kan vechten zijn we gegroeid naar een team dat ook tegen topploegen zelf het spel kan maken. Net zoals we lange tijd deden tegen Nederland. We hebben nu veel meer kracht, gaan effectiever met onze kansen om en hebben ook weer een goede corner. Ik ben niet eens 100% tevreden over het spel van de afgelopen week maar we halen wel de finale zonder al aan ons plafond te zitten. Dat laat de potentie van deze groep wel zien denk ik.”

In de finale treffen de Hockeyroos de winnaar uit de tweede halve eindstrijd tussen Nederland en Argentinië. Hoe dan ook, een top-tegenstander dus voor Australië. “We hebben een lastige wedstrijd in het vooruitzicht,” beaamt Blyth. “Beide teams hebben veel ervaring met het spelen van finales maar als wij op de top van ons kunnen spelen kunnen we iedereen verslaan.”

Reageer