Dames Argentinië en Chili plaatsen zich voor WK Hockey 2022
WK Hockey 2022

Dames Argentinië en Chili plaatsen zich voor WK Hockey 2022

Terwijl de Nederlandse dames nog in eigen land zijn ter voorbereiding op de FIH Pro League, worden in Santiago tickets verdeeld voor het WK Hockey van 2022. Afgelopen nacht wonnen Argentinië en Chili de halve finales. Beide teams plaatsten zich hierdoor voor het WK in 2022.

Het WK 2022 wordt deels in Nederland en deels in Spanje gespeeld. Dat Argentinië zich zou plaatsen voor het WK hockey, dat leek eigenlijk vanzelfsprekend. Toch moesten de Argentijnse dames, die op de Olympische Spelen nog met zilver naar huis gingen, de halve finale wel winnen. Met een 3-0 overwinning werd Canada in de halve finale verslagen.

Chili moest het in de halve finale opnemen tegen Amerika. De Chilenen die nog nooit mee hadden gestreden om een WK of Olympische Spelen wonnen door de shoot-outs beter te nemen dan haar opponente. Bij De Chileense dames speelt Manuela Urroz. In het seizoen 2019-2020 kwam zij uit voor Oranje-Rood.

De Chileense Manuela Urroz maakt in 2022 haar debuut op het WK Hockey in Spanje en Nederland.
De Chileense Manuela Urroz maakt in 2022 haar debuut op het WK Hockey in Spanje en Nederland. Foto: Roel Ubels

In de strijd om de derde plek strijden Amerika en Canada op 29 januari om het laatste ticket voor het WK Hockey 2022. De finale van de Pan American Cup wordt ook op 29 januari gespeeld.

Reageer