Dames Oranje spelen gelijk in een matig duel tegen Groot-Brittannie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dames Oranje spelen gelijk in een matig duel tegen Groot-Brittannie

In een leeg stadion stonden vandaag de ploegen Nederland tegen Groot-Brittannie tegen over elkaar. Waar Oranje nog vroeg in het duel op voorsprong kwam, waren het de Britten die steeds beter begonnen te spelen. Uiteindelijk mocht Oranje na zestig minuten blij zijn met een gelijkspel tegen Groot-Brittannie.

Het zou nog voordat de wedstrijd Nederland tegen Groot-Brittanie was begonnen al een herorische wedstrijd worden. Want nooit eerder was er zo weinig publiek aanwezig in de FIH Pro League wedstrijd van Oranje. Het was in de eerste helft dan ook te merken dat Oranje het publiek ook echt mistte. Van veel spektakel kon niet worden gesproken.

In de tweede minuut was het meteen al raak. Een rommelige aanval, werd met een stuit verlengd door Laurien Leurink. Pien Dicke, die nog niet eerder voor Oranje scoorde, stond op scherp en kon de bal oppikken. Vanaf bijna de middenlijn kon zij oplopen naar het goal van keepster Heesh. Een slim trucje, zorgde ervoor dat Heesh kansloos was. 1-0 voor Oranje. Toch kon Oranje niet doorzetten. Sterker nog, de gasten kwamen in het eerste kwart dichtbij de cirkel van Oranje. Kansen werden er niet door Oranje weggegeven.

Ook de tweede helft was niet spectaculair te noemen. Nederland zette wel iets meer aan, maar kon de Britse defensie niet makkelijk uit spelen. Een grote kans was er voor Kyra Fortuin, haar inzet ging met een half hoge flats naast het goal van de Britten. Aan de andere kant waren het de gasten die een corner kregen. Deze inzet werd gevaarlijk gepusht, waardoor eerste uitloopster Maria Verschoor de bal vol op haar borstbeen kreeg. Beide teams gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor Oranje.

In de tweede helft was het keepster Anne Veenendaal die in het veld kwam voor Josine Koning. Beide keepsters krijgen van coach Annan elke keer een helft om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Het derde kwart was gelijkwaardig aan het tweede. De Britten hadden vaak het initiatief en de Nederlanders hadden moeite om elkaar te vinden. Steeds vaker en vaker werden de duels door de gasten gewonnen. Kleine kansjes ontstonden er voor Welten, maar toch echt groot gevaar kwam zij niet. In de 40ste minuut was het Ilse Kappelle die een gele kaart ontving voor ‘hakken’ op een stick.

Ook het vierde kwart was voor de Britten. Al vroeg in dit kwart kregen de gasten een corner. Deze werden nog onschadelijk gemaakt. Toch bleef de druk bij de Engelsen vandaan komen. In de 43ste minuut was het raak. Een push op Veenendaal werd niet goed verwerkt. Jo Hunter was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven. 1-1. De Britten kregen in het vierde kwart nog een corner, maar deze leed tot niets. In de rest van het vierde kwart kon Oranje geen vuist meer maken.

In de shoot-outs was de thuisploeg uiteindelijk het sterkste. Van Geffen mistte nog haar inzet, maar de andere speelsters uit Oranje maakten geen fout. Door deze overwinning kreeg Oranje nog een bonuspunt.

 

FIH Pro League Dames 2019 – 2021

PosClubPWDLFAGDPts
11210113572832
21243319131020
3105232415919
4104332219315
584131211113
6123361925-613
782421112-113
8200227-50
910008746-390

 

Zie hier het live wedstrijdverslag van de Oranje dames tegen Groot-Brittannië

Reageer