Dames Pinoké en heren HDM landskampioen zaal 2023 | Hoofdklasse Hockey Nederland

Dames Pinoké en heren HDM landskampioen zaal 2023

De dames van Pinoké en de heren van HDM zijn landskampioen geworden in de Hoofdklasse zaal. Pinoké won met 2-1 van HDM. Bij de heren was er wel succes voor HDM. Zij wonnen van Amsterdam.

In de damesfinale was het Pinoké die het betere van het spel had in de eerste helft. Zij beloonden zichzelf dan ook met een 2-0 voorsprong voor de rust. Na rust deed HDM wel iets terug, maar het was te weinig om landskampioen te worden. Pinoké werd voor de eerste keer in de historie landskampioen.

Pinoké werd landskampioen en mag volgend jaar meestrijden om de Europese titel. Een gevoelig onderwerp. Doordat Den Bosch besloot haar eerste team dit jaar terug te trekken van het Europees kampioenschap, zal het Nederlandse team komend jaar in de tweede Europese divisie actief zijn.

Pinoké wordt landskampioen zaalhockey 2023.
Pinoké wordt landskampioen zaalhockey 2023. Foto: Roel Ubels

HDM won in de finale vrij gemakkelijk van Amsterdam met 4-1. Chris Taberima was de grote man door in de finale maar liefst drie keer te scoren. Gek genoeg mag de speler van HDM niet mee naar het WK Zaalhockey. Hij is aangewezen als reserve.

HDM is landskampioen zaal 2023 geworden.
HDM is landskampioen zaal 2023 geworden. Foto: Roel Ubels

Reageer