Dames Rotterdam wensen tegenstanders "wish you well"! Of toch niet?
De dames van HC Rotterdam wensen de tegenstanders voor de wedstrijd: Wishyouwell. Of toch niet?

Dames Rotterdam wensen tegenstanders “wish you well”! Of toch niet?

Waar iedereen verwachtte dat Tilburg bij de dames dit jaar met twee vingers in de neus de promotieklasse zou gaan winnen, lijkt het toch Rotterdam die aan het langste eind gaat trekken. Het best scorende team uit Rotterdam staat bovenaan, lijkt elke week de tegenstanders weer veel succes te wensen met de woorden: “wish you well”. Maar lijken dit dus toch niet te menen.

Amber van den dijssel is 19 jaar en speelt eigenlijk al haar hele leven voor HC Rotterdam. De middenveldster die soms ook voorin wordt speelt kijkt met alle tevredenheid terug op de successen die haar ploeg dit jaar aan het verzamelen zijn: “Het gaat eigenlijk heel goed. We bekijken het per wedstrijd en dat lijkt een goed plan te zijn. We staan bovenaan de ranglijst. Alle ogen waren gericht op Tilburg, maar wij hebben nu een mooi gaatje kunnen slaan met hen”.

En inderdaad, niet alleen in de promotieklasse gaat het uitstekend, ondertussen is Rotterdam in de Gold Cup ook aan het schitteren. Cartouche werd met 0-6 van de mat gespeeld, waarna ook hoofdklasse clubs zoals HGC en Klein Zwitserland het onderspit moesten delven tegen de groenhemden uit Rotterdam. Rotterdam die ook nog het meest scoort in de promotieklasse lijkt af te stevenen op een kampioenschap, iets waar van den Dijssel nog iets wat bescheiden over is: “Vechtersmentaliteit, dat is waarom wij het zo goed doen in de promotieklasse en in de Gold Cup. Toch willen wij als we promoveren volgend jaar niet afgeslacht worden. We willen nu nog beter worden. In de volgende ronde van de Gold Cup spelen we tegen Kampong. Ik ben benieuwd hoe we er dan voor staan”.

Succes? Of niet!

De dames van Rotterdam kwamen deze week met een leuk filmpje op Tiktok naar buiten. Elk team schud nog steeds elkaars handen voor de wedstrijd. De legendarische woorden: “Veel succes en fijne wedstrijd”, worden dan naar elkaar uitgesproken.

Iris Niekerk (ook spelend voor Rotterdam) en Amber van den Dijssel dachten hier anders over. “Ik wens je veel succes, we zeggen het allemaal wel, maar bedoelen we het ook echt? Je wilt toch niet dat je tegenstander meer succes heeft dan jij zelf? Zodoende kwamen Iris en ik op het ludieke idee om er een leuk Tiktok filmpje over te maken. Succesvol, op dit moment hebben we al meer dan 266.000 mensen die het filmpje hebben bekeken, daarnaast krijgen we veel leuke reacties. Veel speelsters uit andere teams zijn het blijkbaar met ons eens”. Bekijk hier het Tiktok account van Rotterdam Dames 1.

De dames van Rotterdam spelen nog een wedstrijd voor de winterstop in de promotieklasse tegen HBS. De wintertitel kan hen niet meer ontgaan. Het gaat met de nummer twee Leonidas is vier punten. Tilburg lijkt niet te ver weg te zijn voor de titel, de achterstand van hen is acht punten op Rotterdam.

Foto: Ruud Stork

Reageer