Dames van Australië en Engeland bereiken finale van Commonwealth Games

De dames van Australië en Engeland gaan morgen de finale van de Commenwealth Games spelen. De Hockeyroos versloegen vrijdagmiddag in de halve finale Zuid-Afrika met 7-1. Bij de andere halve eindstrijd tussen Engeland en Nieuw-Zeeland was het een stuk spannender, deze werd beslist middels shoot-outs.

Australië won de halve finale met gemak. De ploeg van Adam Commens versloeg Zuid-Afrika met 7-1. Al voor rust namen de Hockeyroos via doelpunten van Emily Smith en Kellie White een 2-0 voorsprong. Wederom White, Georgie Parker en Jade Claxton vergrootten de marge vervolgens naar vijf. Hoewel Celia Evans vervolgens namens Zuid-Afrika nog een klein tikje terug wist te geven door de 5-1 binnen te tikken zetten Parker en Georgia Nanscawen de eindscore op 7-1.

Engeland speelde in tweede halve finale van vandaag tegen Nieuw-Zeeland en was lange tijd op weg naar de overwinning. Lily Owsley bracht de Engelsen acht minuten voor rust aan de leiding en dit leek tot de 65e minuut genoeg voor een plek in de finale. Via een rake corner van Katie Glynn kwamen de Kiwi’s toen echter op gelijke hoogte en moest de wedstrijd uiteindelijk op shoot-outs beslist worden. Door missers van Anita Punt, Katie Glynn en Stacey Michelsen had Engeland aan drie rake pogingen genoeg om de finaleplek binnen te slepen.

Morgenavond om 20:15 uur plaatselijke tijd start de finale in Glasgow.

Reageer