Dames van Wageningen promoveren naar de hoofdklasse

Wageningen is zaterdagmiddag gepromoveerd naar de hoofdklasse. Waar de ploeg van Arnoud Boersma vorige week nog met 1-2 won op ‘t Kopje was het vanmiddag thuis met 4-2 te sterk voor Bloemendaal.

Wageningen dames 1

Op Wageningen kwam de thuisploeg via een rake corner van Claudia Veenendaal al vroeg op voorsprong. De naar MOP-vertrekkende Fleur de Waard verdubbelde deze enkele minuten later en zo moet Bloemendaal al snel in de achtervolging. Annemieke Schildmeijer maakt de aansluitingstreffer voor de Mussen maar ziet de marge weer vergroot worden wanneer de Waard nog voor rust haar tweede van de dag maakt. Als Veenendaal in de tweede helft voor de tweede keer uit een corner het doel weet te raken is de wedstrijd wel gespeeld. Bloemendaal komt nog terug naar 4-2 maar het mag niet baten. Wageningen promoveert direct naar de hoofdklasse en neemt daar de plek van HIC over. Bloemendaal mag in de herkansing en start woensdag de tweede play-off ronde tegen de nummer elf uit de hoofdklasse, Nijmegen.

Comments (4)

  1. Zeer verdiend gewonnen! In vijf jaar van de tweede klasse naar de hoofdklasse, fantastische prestatie.

  2. Hoe gaaf dat na de Terriers nu ook Wangeningen aan de hoofdklasse mag ruiken. Oprecht van harte gefeliciteerd Wageningen!

  3. En HIC.

  4. Oud-waga

    Wat een koning is Arnoud Boersma. Complete dames lijn opgebouwd en de juiste mensen om zich heen en in de jeugd verzameld!

Reageer