De Bruijn: "Het is echt amateurisme ten top bij de bond" - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Bruijn: “Het is echt amateurisme ten top bij de bond”

Vorige week maakte de KNHB bekend dat de play-off-finale tussen de hockeysters van Gooische en Helmond niet zou doorgaan. Een verschrikkelijke teleurstelling, want de winnaar zou een plekje bemachtigen in de Overgangsklasse. In eerste instantie zou die extra plek vrijkomen door het wegvallen van Aeolus,  maar de Rotterdamse club gaat fuseren met Leonidas, die nu die extra Overgangsklasse-plek inneemt. Beide teams staan dus met lege handen en spelen aankomend seizoen gewoon weer in de eerste klasse.

“Een wanvertoning van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond”, zegt Dolph de Bruijn van Gooische in de Gooi- en Eemlander na het abrupt afbreken van de play-offs. “De hockeybond heeft dit zomaar laten gebeuren en had dit veel eerder moeten managen. De KNHB dacht natuurlijk dat die fusie niet zou doorgaan en heeft voor geen enkele back-up gezorgd. De bond is hiermee nog niet klaar en dit muisje krijgt nog wel een staartje. Gooische gaat hiertegen zeker nog in beroep. Het is extra sneu omdat we heel hard op weg waren naar promotie. Lig je er in de eerste ronde uit, dan is het minder erg.”

“Wij begonnen op de donderdag na de laatste competitiezondag aan de play-offs. Maar onder de zestien betrokken clubs waren ook acht Overgangsklassers. Die waren al lang klaar met hun competitie en hebben drie weken doorgetraind voor niks. Kijk ook eens naar hoeveel mensen erbij betrokken waren: die zestien teams maal zo veel mensen, reken maar uit. En dan nog eens de extra begeleiding die wordt ingehuurd. Wij hebben bijvoorbeeld van alle tegenstanders video-analyses gemaakt. Het is echt amateurisme ten top bij de bond,” aldus een boze en teleurgestelde De Bruijn.

Bron: Gooi- en Eemlander

Comments (8)

 1. Wat een onzin dit zeg had je gewoon rechtstreeks moeten promoveren.Buiten dat heeft de hockeybond Gooische niet gedwongen om aan de playoffs mee te doen. Een hele domme reactie dit van een gefrustreerde coach.

 2. Als je als nummer 2 eindigt, moet je niet zeiken. Neemt niet weg dat de bond al in een eerder stadium alle mogelijkheden de clubs hadden moeten melden.

 3. De koning

  Volgens mij ligt het iets genuanceerder, en heeft de Bruijn zeker een punt met een aantal dingen die hij zegt:

  Allereerst waarom die play offs spelen als er geen zekerheid is? Ik begrijp dat de bond het liefst ze direct achter de competitie speelt. Maar vorig jaar is afgelopen jaar ook een play-off gespeeld vlak voor de competitie, en had dat een hoop problemen en extra efforts kunnen voorkomen als gewacht was met deze play off (dat geldt natuurlijk alleen voor de vrouwen, want bij de mannen kwam extra plaats vrij door Tilburg/forward).

  Buiten dat gaat het de Bruijn natuurlijk om promotie van zijn team, maar in beginsel heeft hij natuurlijk groot gelijk. De bond heeft aan alle kanten gefaald.

  Verschillende overgangsklasseteams hebben 3 weken langer moeten trainen om zich voor te bereiden op de play-offs. Daarnaast hebben clubs uit alle hoeken van het land de gang naar Spandersbosch moeten maken. Al deze moeite had bespaard kunnen blijven.

  Ik vind dat de Bruijn het heel netjes en goed verwoord: hij geeft toe dat het extra zuur is nu je in de finale staat. Maar het gaat hem om alle betrokken clubs. Ik weet overigens zeker dat alle betrokken clubs er zo over denken. De bond heeft gefaald duidelijke informatie te verschaffen en heeft gefaald met betrekking tot beoordeling fusie van Leo-Aeolus. De bond had haar juridische experts moeten raadplegen voordat ze zich uitsprak over de fusie.

 4. Het is toch altijd bekend geweest dat het om potentiele plekken gaat? De fusie van Forward en Tilburg is officieel ook nog steeds niet rond, dus mocht dit alsnog afketsen, is ook de plek bij de heren weg.

 5. @de koning, wat een onzin meneer de bruijn heeft natuurlijk helemaal niet gelijk hoe kom je daarbij? Hij had kampioen moeten worden niks meer niks minder, verder heeft niemand Gooische gedwongen mee te doen aan de playoffs of wel? Verder was al die tijd al bekend wat de eventuele gevolgen/consequenties waren. Meneer de Bruijn moet dus niet zeuren en zorgen dat hij volgend jaar kampioen word dan is hij niet afhankelijk van dergelijke scenario,s

 6. Ten eerste moet Dolf de Bruijn niet klagen, natuurlijk is die teleurgesteld omdat de ingang via de achterdeur op slot blijkt te staan of is gezet. Maar dat dit zo kon zijn, was vooraf bekend! Dus dan toon je je een zeer slecht verliezer als je zo reageert! Bij het mislopen van de zaalhockey play off’s reageerde hij ook al onsportief.

  Daarnaast had de bond haar mond moeten houden! Indien je juridisch niets kan doen tegen een fusie, moet je je ook niet uitspreken. Mevrouw Fleuren had haar mond moeten houden.(heb ik deze regel niet vaker gelezen?)

 7. Fred, je laatste zin klopt. Het zou goed zijn als deze mevrouw opstapt bij de KNHB, ze is overgens zelf jurist. welk hoger beroep? Bij wie? Bij de bond worden ze toch gedekt. By the way, waar was voorzitter Albers toen Amsterdam landskampioen werd, en die zelfde mevrouw F. daar stond met de beker? Snoepreisje Londen. Finale CL. Wens gooische een prettige reis bij de bond.

 8. Wat had de KNHB anders moeten doen? Toen bleek dat de fusie Aeolus niet tegen te houden was en de play-offs al (terecht) gevorderd waren (had de KNHB nog langer moeten wachten met die play-offs?) bleef er voor de KNHB niets anders over dan die maar te stoppen. Dat heeft niets met amateurisme te maken, dat was farce majeur. Ik ben het niet vaak eens met de KNHB, maar dit kon gewoon niet anders.

Reageer