De Goede: 'We hebben onszelf niet beloond' - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Goede: ‘We hebben onszelf niet beloond’

De Oranje dames wonnen donderdagavond met 2-0 van Nieuw-Zeeland en zijn met negen punten uit drie wedstrijden hard op weg naar een plek in de halve finales. De score tegen de Kiwi’s werd al in de vierde minuut geopend via een cornervariant van Eva de Goede op Carlien Dirkse van den Heuvel. 

Oranje-Nederland-RU de-Goede
Credit: Roel Ubels

“Ja, we hadden van tevoren afgesproken dat daarmee zouden beginnen. Een keer niet met een hoofdcorner maar met een variant en dat pakte goed uit,” vertelt De Goede die het, bij afwezigheid van Maartje Paumen, zelf ook nog een aantal keer rechtstreeks mocht proberen. In plaats van keihard het doel uit te rennen leek de eerste uitloopster van Nieuw-Zeeland bij een aantal corners erg in te houden maar dat was volgens de cornerspecialiste niet de reden dat ze niet scoorde. “Daar let ik ook eigenlijk helemaal niet op. Ik kies voor mezelf gewoon een hoek waar ik  de bal wil pushen en daar push ik ‘m maar ze waren vandaag gewoon niet scherp genoeg,” aldus de captain van Amsterdam die verder een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde.

De middenveldster was uiteindelijk ook niet de enige die de bal niet achter keepster Sally Rutherford kreeg. Vooral in de tweede helft werd er door Oranje slordig met de ruimte en kansen omgegaan. “Ik denk dat we gewoon niet ons eigen spel konden spelen en niet de hele wedstrijd het tempo konden blijven bepalen. We gingen een beetje mee in hun niveau, in hun speltempo dus dat maakte het wat lastiger. Maar uiteindelijk hebben we heel veel kansen gehad en gewoon niet genoeg doelpunten gemaakt waardoor we onszelf niet hebben beloond.”

Ondanks dat misschien niet alles even goed ging prijst De Goede net als haar coach de verdediging. “Ik denk dat we achterin heel weinig weggegeven hebben, dus dat hebben we heel goed gedaan, we hebben echt sterk verdedigd. Eigenlijk dachten we dat dit de lastigste pot zou worden maar ik denk dat we hier met 5 of 6-0 overheen hadden kunnen gaan. Dan laat je ook zien dat je echt beter bent en nu hebben ze misschien ngo zoiets van, nou, zo slecht hebben we het niet gedaan. Het was van ons trouwens op zich geen slechte wedstrijd maar er zaten gewoon wel wat slordigheidsfoutjes in en we hadden meer doelpunten moeten maken.”

Caldas gaf in zijn persconferentie aan dat de extra rustdag wat hem betreft niet had gehoeven. De Goede moest er ook even aan wennen. “Ja, we hebben normaal nooit zo lang rust. Je moet jezelf echt een beetje  bezig houden die twee dagen maar op zich was het wel lekker om een beetje te herstellen om er vandaag weer volle bak tegen aan te gaan. Dus uiteindelijk was het wel ok.”

De rest van de poulefase zal wel weer ‘gewoon’ via het één dag spelen, één dag rust schema verlopen. Zaterdag treedt de ploeg aan tegen de andere favoriet uit de poule, Australië. Ook de Hockeyroos wonnen al hun wedstrijd en zullen dus, op papier, de sterkste concurrent uit poule A. “Ik heb eigenlijk nog niets van ze gezien,” geeft de Goede toe. “Nu deze wedstrijd erop zit gaat de focus op Australië. Zij hebben ook al drie keer gewonnen dus dat wordt een spannende pot. Ik ben benieuwd!”

Reageer