De Haan: “Ik voel me vereerd met deze mooie kans”

Nog maar een jaar geleden beëindigde Eveline de Haan haar topsportcarrière bij Klein Zwitserland, waar ze jarenlang de sluitpost was. Volgend hockeyseizoen gaat ze aan de slag als hoofdcoach. Niet bij HCKZ, maar bij stadsgenoot HGC.

Het seizoen bij Klein Zwitserland – waar De Haan assistent-coach is van Simon Organ – is nog niet afgelopen. De Steenbokken spelen tegen hoofdklasser MOP de play-offs om promotie naar hoofdklasse af te dwingen. Maar mocht HCKZ nu promoveren of niet, De Haan zal volgend seizoen sowieso actief zijn als hoofdcoach in de overgangsklasse  met de dames van HGC. “Ik had helemaal nog niet nagedacht over mijn toekomst bij KZ, maar dit kwam als een grote verassing,” aldus De Haan in het AD/Haagsche Courant.

De Haan, die op de Roggewoning Peter Taylor opvolgt, spreekt haar waardering uit voor de geboden kans. “HGC is een fantastische club, met veel historie en vooral groot geworden door de prestaties van de dames in het verleden. Ik voel me vereerd met deze mooie kans en grote uitdaging.”

Desalniettemin gaat De Haan het KZ nest verlaten. De club die haar naam eerder dit seizoen op een tegeltje op de Walk of Fame aanlegde. “Ik heb er even over moeten nadenken, maar ik weet dat KZ het mij gunt.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.