De HHcv en Hoofdklassehockey.nl gaan samenwerking aan! | Hoofdklasse Hockey Nederland

De HHcv en Hoofdklassehockey.nl gaan samenwerking aan!


Het overkoepelende orgaan van voorzitters van de hoofdklasseclubs, de HHcv, en dé site voor al het nieuws rondom de Hoofdklasse, hoofdklassehockey.nl, hebben de handen ineen geslagen.
Het overkoepelende samenwerkingsorgaan van de hoofdklasseclubs, de HHcv, en dé site voor al het nieuws rondom de Hoofdklasse, hoofdklassehockey.nl, hebben de handen ineen geslagen. Dit is voor beide partijen een mooie stap in de professionalisering binnen de hockeysport en de website. Belangrijk onderdeel van de samenwerking zijn de wedstrijdbeelden die de HHcv ter beschikking stelt aan hoofdklassehockey.nl om samenvattingen van te maken. Dankzij deze samenvattingen zal de Hoofdklasse nog meer zichtbaar worden voor een breed publiek! Hoofdklassehockey.nl zal bovendien zorgen voor de electronische communicatie van de HHcv. In onderstaand interview zal Madeleine Buise, voorzitter van de HHcv, haar visie geven over de samenwerking tussen de HHcv en hoofdklassehockey.nl.
Wat houdt de HHcv precies in?
De HockeyHoofdklasse cv is een samenwerking tussen alle verenigingen die uitkomen in de hoofdklasse (dames en heren). Dat zijn op dit moment 17 clubs. De samenwerking gaat over onderwerpen als media, arbeidszaken, financiën, verzekeringen en diverse hockeyzaken zoals het jaarprogramma van de competitie, maar ook overleg over beschikbaarheid van internationals. Het totale scala aan onderwerpen dat ter tafel komt is breed, actueel en in het belang van de hoofdklasse.
Waarom is het belangrijk dat de HHcv er is?
De totale hoofdklasse kost veel geld. Het is dus zeer belangrijk dat clubs samen optrekken om collectief haar belangen te behartigen. Om een voorbeeld te geven; clubs hebben belang bij een evenwichtig competitieprogramma. Dat geeft ruimte aan publiek en een platform aan sponsoren. Door de overvolle (internationale) agenda is dat niet altijd eenvoudig. Daar moeten we dan goed over praten met de hockeybond om tot een passende oplossing te komen. Vergeet niet dat de spelers en begeleiding de clubs als werkgever hebben.
Hoe denkt u dat we in de toekomst nog meer aandacht voor de Hoofdklasse kunnen genereren?
De eerste stap met het collectief en structureel aanleveren van alle wedstrijdbeelden is gezet. Naast mooie beelden voor het hockeypubliek, levert dat ook veel materiaal op om bijvoorbeeld te kunnen analyseren. De beelden zijn voor collectief gebruik binnen de hoofdklasse bestemd, maar ook bijvoorbeeld voor scheidrechters ter evaluatie. Een hoofdklasse journaal zou een volgende stap kunnen zijn. Op termijn zal de kwaliteit alleen maar beter worden, dan kun je er ook meer mee doen. Content is wel de basis voor volgende stappen.
Wat verwacht u van de samenwerking tussen de HHcv en hoofdklassehockey.nl?”
Door dit platform te creëren hebben wij de mogelijkheid gekregen om te communiceren met alle betrokkenen rondom de hoofdklasse. Spelers, bestuurders, publiek, pers en overige
stakeholders worden meer bereikbaar. Een prima ontwikkeling voor beide partijen en zo hoort het in een samenwerking.

Comments (6)

 1. mooi tegenwicht tegen de bonds marionetten van hockey.nl

 2. De HHcv heeft zich gelukkig gerealiseerd dat HKH.nl een onafhankelijke site is die niet naar de pijpen van KNHB hoeft te dansen. Proficiat!!!

 3. Welkom op DE hockeysite is de kreet die Hockey.nl gebruikt.
  Eigenaardig dat een bericht als de samenwerking tussen HKH.nl en de HHcv dan volledig ‘gemist’ wordt door de voltallige redactie??
  Of zou de KNHB……..

 4. Heel blij ben ik met ‘alternatieve’ beelden. De NOS heeft een beperking op beelden richting internationale ip adressen.
  Ook perfect deze samenwerking. Komt het tophockey alleen maar ten goede.
  Ben overigens wel benieuwd hoe Buise tegen het muitende Den Bosch aankeek..

 5. toppie, wellicht dat we dan nog meer beeldmateriaal gaan krijgen. beelden zijn echt top en vroeg me al af hoe jullie aan dat materiaal kwamen !
  succes ermee

 6. De wedergeboortes van de HHcv en de samenwerking met hkh?

Reageer