De Liefde hoopt op vele snorren in de Hoofdklasse

Op een haar na is het november en daarmee start ook het offensief tegen prostaatkanker, Movember. Samen met een heleboel mannen zal bondsscheidsrechter Bart de Liefde aankomende maand zijn snor laten staan om geld in te zamelen voor het onderzoek naar deze vorm van kanker. De politicus is samen met onder andere Ruud Gullit, Marc Marie Huijbregts en Junkie XL ambassadeur van het evenement.

Om zoveel mogelijk centjes in te zamelen voor het goede doel heeft De Liefde al een plan de campagne opgesteld. “Ik wil via Twitter iedere week een prijs of activiteit weggeven: Diegene met de hoogste donatie voor Movember wint. Eén van de prijzen is bijvoorbeeld een lunch en rondleiding door de Tweede Kamer. Dan laat ik onder andere de achterkamertjes en wandelgangen zien. Ook ga ik aan een spelprogramma meedoen op tv. Het geld dat ik daar verdien of win, maak ik over naar Movember.”

Niet alleen De Liefde doet mee aan het evenement, ook Pinoké-speler Justin Reid-Ross en Den Bosch-keeper Jacques le Roux zullen hun snor laten staan. Het VVD-Tweede kamerlid hoopt dan ook dat er meer Hoofdklassers zich zullen inschrijven. “Spelers uit de Hoofdklasse zijn bekend in de hockeywereld, en een aantal ook breder in Nederland. Hoe meer snorren er in november over de velden rennen, hoe meer aandacht en geld er komt voor onderzoek naar prostaatkanker. En zij kunnen natuurlijk mooie prijzen bedenken om geld in te zamelen, zoals clinics, een privé-training, dat soort dingen. Ik ben de maand november in ieder geval in de Kamer en op de hockeyvelden te bewonderen met een snor!”

Wil jij je ook inschrijven voor Movember, klik dan hier.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Geert

Hopelijk gaat hij er ook beter van fluiten, verder een goed initiatief.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.