De nieuwe Hockey Weekly is uit | Hoofdklasse Hockey Nederland

De nieuwe Hockey Weekly is uit

HOCKEY Weekly telt deze week af naar de finale van de play-offs bij de mannen. Kan Amsterdam Bloemendaal van een zesde achtereenvolgende titel afhouden? De ploegen hadden in de reguliere competitie hetzelfde doelsaldo (86-40), maar Bloemendaal is op voorhand favoriet.

De dames beginnen zaterdag aan de halve finales, met Den Bosch als grootste kanshebber voor het kampioenschap. Maar volgens Amsterdam-speelster Kelly Jonker gaat de beste ploeg uit de reguliere competitie er niet altijd met de hoofdprijs vandoor.

Voor de dames van HGC viel dit seizoen het doek in de Hoofdklasse. De ploeg komt volgend jaar uit in de overgangsklasse. Reden voor een gesprek met clubcoryfee Lisanne Lejeune, lid van de commissie tophockey bij HGC. Ze spreekt over de nalatenschap van haar overleden vader en HGC-icoon Mans, de rol van geld in tophockey en de toekomst van Den Haag als hockeystad.

In clubnieuws roepen de Veteranen van Vlissingen de KNHB op om actie te ondernemen tegen teams die geen zin hebben in de lange reis naar Zeeland. Met regelmaat bellen tegenstanders enkele dagen voor de wedstrijd af. In Vlissingen pleiten ze voor een boete van 1500 euro voor teams die niet komen opdagen.

Verder een tip van Pinoké-speler Bas Bovenlander, een fotostrip van Eindhoven MA1, het talent van de week en 2 druppels water. Welke hockeycoach lijkt sprekend op James Bond-acteur Daniel Craig? Je leest het deze week allemaal in HOCKEY Weekly.

Reageer