De Nooijer krijgt droom afscheid

Teun-de-Nooijer_ir_0

De Nooijer EHL_ir_0

In een spannende wedstrijd tussen de heren van Bloemendaal en KHC Dragons trokken de heren uit Bloemendaal aan het langste eind.

In het eerste kwart gingen meteen alle remmen los. De Belgische heren begonnen meteen aanvallend en hadden drie goede kansen om de score te openen. De Belgische heren die gecoacht worden door Nederlander Eric Verboom hadden pech in de afronding. De Mussen werden daarna een stuk scherper en zorgden dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam.

In het tweede kwart zorgen de heren van coach Russel Garcia vroeg de openingstreffer. Nick Meijer kwam via de rechterkant goed opzetten waarna Rogier Hofman simpel kon afronden. Na de openingsgoal bleven de Oranjehemden aanvallen en kregen een aantal goede kansen via Bovendeert en Brouwer. Bovendeert sloeg een backhand voorlangs en Brouwer werkte de bal twee keer over de goal. Ook was er nog bijna een eigen goal. Een bal die van buiten de cirkel werd binnen geslagen werd per ongeluk hoog op goal getipt door Wouter Jolie. Gelukkig voor de Mussen stond keeper Jaap Stockmann goed op te letten en hield hij zijn doel schoon.

In het derde kwart was Bloemendaal de bovenliggende partij. Met een grote kans voor Brouwer die alleen recht op de keeper af schoot. Ook kregen de Mussen nog een aantal corners, maar deze werden niet benut.

In het vierde kwart kwamen de heren uit Brasschaat er niet meer aan te pas. De Nooijer had een aantal schitterende acties en gaf ook nog een assist op Hofman die met zijn backhand de stand op 2-0 bracht. Hiermee was de zege van Bloemendaal een feit. Er kwamen nog een aantal grote kansen voor Jenniskens en Brouwer, maar deze gingen naast.

De Dragons probeerden nog een laatste offensief door een extra speler in te brengen en de keeper eruit te halen, maar het kwaad was al geschiet.

Bloemendaal wint van de Dragons en wint de EHL.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

De lucht is blauw, het gras is groen..

Gefeliciteerd Teun!!!

Respect

Een passend einde voor een jongensboek carriere. Er zijn maar weinig sporters die zo grootse legacy binnen hun sport hebben behaald zoals Teun dat heeft gedaan binnen het hockey. Daarnaast lijkt hij me ook buiten de lijnen een voorbeeld (voor de jeugd). Een unicum; congrats !

sjonnie

Mooi einde van zijn carriere maar we kunnen gewoon rustig zeggen dat de EHL niet de hoofdklasse is, dat hebben we een paar jaar geleden aan HGC gezien werden geloof ik 9e in de hoofdklasse en wonnen wel de EHL.

Gras

@sjonnie – kansloze opmerking…grote kans dat jouw club de EHL nooit heeft gewonnen!

Sjonnie

@gras, hou toch op de hoofdklasse is vele malen sterker dan de Ehl dat ziet iedereen, het zegt genoeg dat HGC een paar jaar geleden de EHL won en in de hoofdklasse 8e of 9e werd.

Gras

Grote kans dat Kampong en OZ dit jaar de EHL niet hadden gewonnen – zijn er verder teams die niet mee hebben gedaan? Dacht het niet.. Ulenhorst was vele jaren sterker dan menig NLs team. Dat HGC 1 jaar heeft gewonnen was toeval..

Sjonnie

@gras, ook OZ en Kampong hadden gewonnen, het is leuk dat je club Bldaal gewonnen heeft maar de EHL is gewoon van minder niveau dan de hoofdklasse het grootste voorbeeld hiervan is hgc wonnen de EHL maar vielen bijna van de kaart in de hoofdklasse

hockey

@sjonnie, stond gister achter Michel vd Heuvel te kijken na de wedstrijd en ook hij vond dat Verboom die Belgen goed op weg had gekregen. Voor een ieder die de wedstrijd gister gezien heeft is het duidelijk dat de Belgen een stoere pot hockey hebben neer gezet.Misschien noemen tegenstanders het te fysiek en te verdedigend, maar de inmzet en vechtlust was meer dan 100% . Dus het was geen makkelijke pot voor Bloemendaal en dat was het ook niet geweest voor OZ en Kampong.

Hockey

Graag lezen: te kijken naar de wedstrijd.

Sjonnie

@hockey, Dragons is zeker een goede ploeg maar er doen ook heel veel ploegen mee die gewoon overgangsklasse niveau hebben.

Bram

@sjonnie

Daar gaat het toch niet om. Je hebt in ieder toernooi mindere goden! Het gaat erom of oz en kampong het toernooi ook zouden winnen. Ik zie kampong dit toernooi niet winnen en oz moet ik het ook nog maar zien!

hockey

@sjonnie, en die halen dan de finale niet!!Dit commerciële landen toernooi, anders kan ik het niet noemen, bepaalt dat twee ploegen uit het zelfde land niet de finale mogen spelen, de winnaar van voorafgaand jaar niet automatisch mee doet aan de volgende editie, bij navraag zeggen ze dat dat ligt aan de landen zelf. die mogen bepalen hoe zij de drie tickets voor het festival verdelen. Had ook graag de Duitsers van vorig jaar weer willen zien maar helaas.Dus krijg je automatisch de drie hoogste van ieder land.Dat dat niveau per land duidelijk verschilt moge duidelijke zijn en die vliegen er dan ook in de eerste rondes uit.Bloemendaal heeft lang op 1-0 gestaan en ik denk dat veel Bloemendalers met angstzweet op het voorhoofd hebben gestaan tot de tweede goal. Gun het Teun en de Bloemendalers van harte, het was een geweldig feestje, Hensel was als een kind zo blij dat Bloemendaal in de finale stond want met een scheidende Teun de Nooijer is het commerciële belang vele malen groter geweest dan wanneer Amsterdam de finale had gespeeld.

16

OZ had de finale van de EHL nooit gehaald. Die Pakistaan was er dan namelijk met rood afgestuurd op basis van videobeelden.

Bloemendaal terechte winnaar van een mooie competitie. Of deze ‘sterker’ is dan de HK weet ik niet. Het draait telkens om 1 wedstrijd, faal je, dan lig je eruit. Bij de PO heb je nog een kans om iets recht te zetten.

Wel weet ik dat de beste wedstrijd die ik ooit heb gezien de EHL match tussen B’daal en Uhlenhorst was.

BY

Ik had gister ook het gevoel dat de beste ploeg het toernooi niet wint maar besefte meteen dat dit niet het geval is. Bij het voetbal had je ook dat Chelsea vorig jaar de Champions Leage won terwijl ze in eigen land niet om het kampioenschap streden. Dit toernooi wordt gespeeld door alle teams die zich gekwalificeerd hebben. Bloemendaal heeft het terecht gewonnen want dat doet de winnaar altijd.

Een mooi afscheid voor Teun.

hockey

@16, helemaal mee eens!!! Dat was een kippenvel finale.

CK

Een competitie kan je niet vergelijken met een toernooi. Verschillende regels en knock out systeem.
Ik denk wel dat de Nederlandse competitie sterker is dan de EHL, evenals de Duitse. Maar dit toernooi winnen is altijd een prestatie op zich. Daar moet je toch echt heel goed voor zijn.
Ik geef toe dat het jaar waarin HGC won een minder sterk finale weekend was, maar al die andere jaren hadden 4 sterke ploegen staan. Dat kan een keer gebeuren met het knock out systeem, maar maakt het wel spannender.

Bloemendaal, gefeliciteerd!

Jan

Gefeliciteerd voor Teun, iedereen vindt het mooi voor hem en zwaar verdiend natuurlijk.
De finale an sich was geen zak aan. Wat een foutenfestival. Hoogtepunt was de fijne actie van Nick Meijer die vooraf ging aan het 1e doelpunt.

Sjonnie

@bram, goed lezen dan zeg ik dat Kampong en Oz het toernooi gewonnen hadden

Gras

@Sjonnie – hoe komt het dan dat er in de afgelopen 6 jaar nog maar 3 ploegen de EHL hebben gewonnen en Kampong en OZ hier niet toe behoren?

Bloemendaal heeft in de afgelopen 10 jaar 8 keer de finale van play-offs gespeeld en is 5 keer landskampioen geworden. Denk dat dat meer voor zich spreekt dan jouw kansloze opmerking.

Sjonnie

@bram, als je dus gewoon leest staat dat in mijn antwoorden omdat de HK vele malen sterker is dan de EHl. Er kunnen maar 4 ploegen playoffs spelen maar 8 of 9 uit de HK kunnen de EHL winnen zie HGC

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.