De overstap van… Hidde Kruize

Amsterdam-Laren-heren-RV-2-848x600

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze er een seizoenshelft met hun nieuwe teams op hebben zitten zijn wij benieuwd hoe ze de eerste maanden op de nieuwe clubs hebben ervaren. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Deze week de overstap van Hidde Kruize. Hij vertrok na afgelopen seizoen bij Amsterdam en speelt nu bij Laren. Eerder hockeyde hij al bij KZ en Rotterdam.

Jeroen Roosen

Waarom ben je weggegaan bij Amsterdam?

“Ik ben weggegaan omdat mijn visie en die van de club niet overeen kwamen. Het is nooit een geheim geweest dat ik het leuk had gevonden om er nog een jaar te kunnen spelen. Ik heb veel contact gehad met Taco (van den Honert, red.) maar het team zou verjongd worden en vanuit dat oogpunt hebben we toen afscheid van elkaar genomen.”

Is Laren de enige club waar je destijds mee hebt gesproken?

“Nee, daarnaast nog met twee andere clubs, met één daarvan was ik nog redelijk dichtbij. Verder had Hurley uiteindelijk ook gebeld maar toen was ik al rond met Laren. Alsnog was het leuk te horen dat clubs interesse hadden.”

Waarom de uiteindelijke keuze voor Laren?

“Ja dat is wel een leuk verhaal,” lacht de middenvelder. “Ik ken Joost (Bellaart, red.) al heel lang, hij is een goede vriend van de familie en ik kon het altijd al goed met hem vinden. Het was dus dubbel vervelend dat er vorige week afscheid van hem genomen is. Jammer, want hij was dus een zeer grote reden voor mijn overstap naar Laren. Met Bert (Bunnik, red.) is het nu anders. We hebben met hem een ander type voor de groep, die zelf de touwtjes graag in handen houdt. Joost is daar wat rustiger in, die liet meer over aan Hans (Streeder, red.). Maar ja, ik heb hem pas één week meegemaakt dus misschien moet je me later in het seizoen nog maar eens vragen naar de verschillen.”

Het ontslag van Bellaart daar  gelaten, hoe is je tijd bij Laren tot nu toe bevallen? Je gaat toch van een team dat altijd met de top mee draait naar een team dat tot nu toe nog geen wedstrijd won.

“Nou, de club is heel erg leuk, de mensen zijn vriendelijk. Verder is het team leuk dus dat is me goed bevallen. Zoals ik al zei kwam er vorige week dus een kleine kink in de kabel met de situatie rondom Joost maar dat is nu uitgesproken. Met Amsterdam en daarvoor ook met Rotterdam heb ik altijd om de titel meegespeeld. Dan verlies je drie á vier wedstrijden per seizoen en nu tien op rij. Maar het was me niet onbekend want met KZ heb ik ook zo’n periode meegemaakt. Alsnog is het natuurlijk niet wat wij aan het begin van het seizoen voor ogen hadden maar ik heb van de overstap nog geen spijt gehad. We zijn nu vooral gewoon druk bezig alles op de rit te krijgen.”

Wat is het grootste verschil tussen de clubs?

“Natuurlijk het voor de hand liggende dat Amsterdam veel groter is en Laren wat meer een familieclub is, zoals ik gewend was bij KZ. Maar dat is eigenlijk niet helemaal fair want Amsterdam is ook een familieclub alleen een beetje uit de kluiten gewassen. Bij beide clubs lopen zeer warme mensen rond. Bij Amsterdam is alles wel wat professioneler geregeld maar dat zal je altijd zien als je van een topclub naar een gemiddelde hoofdklasse club vertrekt. Bij Amsterdam heb ik het erg naar mijn zin gehad. Bij Laren heb ik ook een heel leuk team en vooralsnog heb ik het heel erg naar mijn zin.”

Enkele weken geleden verloren jullie met 4-1 op Amsterdam. Hoe vond je het om weer terug te zijn in het Wagener?

“Leuk. Ik baalde alleen wel beetje dat er net toen ik wegging een nieuwe veld is neergelegd. Nee, het was leuk, ik heb er nog steeds veel maatjes rondlopen dus mooi om even terug te zijn.”

Aankomende zondag Den Bosch thuis. Wat verwacht je van deze wedstrijd?

“We hebben een aantal wedstrijden in het seizoen die we moeten en kunnen winnen. De wedstrijd van zondag tegen Den Bosch is daar één van. Als wij niet dezelfde fouten maken als hiervoor dan denk ik dat we een goede kans hebben om te winnen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Pietje

Jammer dat Laren het zo slecht doet. Heb niet het idee dat Hidde Kruize daar volledig uit de verf komt.

Bert

Lees in alle interviews (Matheson, De Jager, Westra en nu Kruize) dat Laren spelers niet achter aanstelling Bunnik staan en niet achter keuze staan Bellaart weg te sturen. Hoe werkt dat door in motivatie en prestatie? Kruize komt idd te weinig uit de verf, hij had bij Hurley, Schaerweijde of Pinoké belangrijke rol kunnen spelen. Die teams hadden hem ook goed kunnen gebruiken.

@Bert

Ik denk dat Kruize met name goed uit de verf komt in een team waar spelers beter zijn dan hemzelf. Daar kan hij zichzelf aan optrekken.

Franciscus

Het ontslag van Bellaart had volgens mij niets met Bellaart zelf te maken maar alles met de tijd welke hij beschikbaar had om in het team te steken. Afgelopen seizoen ging dat nog net. Nu niet meer. Zeker wanneer de vereniging meer van een coach gaat verwachten om het een en ander op de rails te krijgen en directe degradatie te voorkomen.

PPM

Zoals al eens gezegd is Bellaart een peoplesmanager. Het hele team kan het goed met hem vinden. Als coach is hij ook prima.

Nadeel van dit jaar is dat er tijd nodig is, veel, heel veel tijd om van deze boys een (h)echt team te maken. Tijd die Bellaart niet heeft. Het is dus te begrijpen dat de club op zoek gaat naar iemand die deze tijd wel kan inzetten. Plezierig voor Laren dat Bunnik beschikbaar is.

Allemaal succes. Denk dat dit gezien de stand op de ranglijst nodig is…

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.