Deelname Rusland aan junior WK Hockey onzeker - Hoofdklasse Hockey Nederland
Het lijkt onwaarschijnlijk dat Rusland mee gaat doen aan het WK junioren.

Deelname Rusland aan junior WK Hockey onzeker

Met nog een maand te gaan tot het junior WK voor dames in Zuid-Afrika, kijkt de gehele hockeywereld naar de FIH. Door de huidige oorlog in Oekraïne en Rusland, nemen steeds meer sportorganisaties een standpunt in tegen Rusland.

Op het junior WK Hockey speelt Rusland in Poule C tegen Argentinië, Uruguay en Zuid-Korea. Oekraïne doet ook mee en speelt in poule B. Het is nog onbekend of de FIH een besluit gaan nemen om Rusland mee te laten doen aan het junior WK Hockey.

Vandaag liet de UEFA weten dat zij de finale van de Champions League niet meer in Rusland wil organiseren. Niet alleen de UEFA, ook andere sportorganisaties lijken zo snel mogelijk sportevenementen niet meer op Russisch grondgebied te willen organiseren.

Het NOC*NSF liet weten niet zelfstandig een boycot op te gaan zetten richting Rusland. Wel liet de basketbalbond vandaag weten een interland tegen Rusland af te gelasten vanwege de huidige situatie.

Update FIH: ‘We are monitoring the situation closely to see if it may have any impact on hockey activities, and in particular on FIH events‘.

Reageer