Delfina Merino terug in Nederland, hoofdklasseclub gezocht | Hoofdklasse Hockey Nederland
Kampong haalt Delfina Merino.

Delfina Merino terug in Nederland, hoofdklasseclub gezocht

De Argentijnse Delfina Merino heeft bekend gemaakt terug te keren in de Nederlandse Hoofdklasse. Afgelopen weken gonsden de geruchten. Amsterdam, Pinoké, Bloemendaal en SCHC zouden de 31-jarige Argentijnse superster willen halen. Tot op heden is er nog geen contract getekend.

Merino speelde in 2010 voor SCHC uit Bilthoven. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kwam de Argentijnse aanvalster terug naar Bilthoven. Al snel werd duidelijk dat Merino na de Spelen in Tokyo weer in Nederland wilde hockeyen.

Vraagprijs voor Argentijnse Spits

Om Merino binnen te halen, moet er diep in de buidel worden getast. Volgens bronnen die niet genoemd willen worden, zou de Argentijnse aanvalster die in Tokyo nog een zilveren medaille pakte, een bedrag van 35.000 euro gaan kosten.

Ireen van den Assem in actie met rechts Delfina Merino.
Ireen van den Assem in actie met in het midden Delfina Merino. Foto: Roel Ubels

Comments (3)

  1. Adrie van de Parel

    Jammer voor Delfina dat er bij HCDENBOSCH nog betere speelsters zijn, Frederique Matla (iedereen nu stemmen op Frederique op fih.ch als beste speelster van de wereld) en Lidewij Welten. Overigens is E 35.000,- helemaal niet veel als je kijkt wat een selectiespeler in het betaald voetbal krijgt, daar gaat het vanaf E 85.000,- en die zijn niet eens Wereldkampioen of Olympisch Kampioen.

  2. Eens Adrie, het lijkt veel maar dat valt best mee. Ik denk dat ze voor een aantal clubs een welkome versterking is. Ik benieuwd welke club het gaat worden.

  3. Blijkbaar heeft geen club zo diep in de buidel willen tasten aangezien ze in België gaat hockeyen.

Reageer