Delmee hoopt op meer investering in jeugdopleiding

Sinds Jeroen Delmée bijna drie jaar geleden zijn stick aan de wilgen hing is hij assistent van Marc Lammers bij de heren van België. Na de Spelen van Rio in 2016 wil hij terugkeren naar Nederland als hoofdcoach in de hoofdklasse, zo vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

De in Boxtel geboren oud-international heeft zo zijn eigen ideeën als het gaat om de opleidingen bij de club. “Ik zou veel liever zien dat clubs investeren in jeugdtrainers in plaats van buitenlanders. Het voetbal loopt ervan over, opleiders. In het hockey komt dat maar niet van de grond. Je kunt het zo aanwijzen. Eric Verboom heeft lang bij MEP gezeten en nu zitten drie Boxtelaren bij Oranje (Roel Bovendeert, Jelle Galema en Glenn Schuurman, red.), of er in ieder geval dicht tegenaan. Hoezo Boxtel? Dat ligt echt niet aan goede grond of zo, maar heeft alles met training te maken. In mijn tijd was dat met Piet- Hein Geeris, Sander van der Weide en ikzelf net zo. Allemaal door mijn vader getraind.”

Comments (4)

 1. Red de opleider

  Mooi dat Jeroen een lans breekt voor opleiden en opleiders. Er lopen hele goede opleiders in Nederland rond. Maar daar is helaas geen waardering voor. Daarom gaat men naar de senioren en daar wil men snel scoren. Veel echte opleiders gaan hierdoor verloren voor de jeugd.

 2. Betaal de opleider

  Misschien is waardering niet zo zeer het probleem maar eerder de keiharde poen.. Verschil tussen 1e klasse senioren en een willekeurig jeugd team is gewoon te groot. Als je 4x zoveel betaald krijgt bij de senioren dan is dat een stuk makkelijker.

 3. Opleider blijf Opleider

  Als opleiders te veel betaald krijgen gaan we teveel naar eigen belang werken. het draait tenslotte om de jeugdspelers zelf. als opleiders teveel betaald krijgen gaat het vanzelf scheef lopen. gewoon je ding doen, de topjeugd beter maken en dan krijg je vanzelf later de credits om bij een seniorenteam veel betaald te krijgen. Het kan ook een eer zijn om talentvolle jeugd zo goed te maken dat ze je later dankbaar zijn voor hun jeugdjaren. wie weet pluk je er dan wel de vruchten van!

 4. Sarcosie

  Hoezo gaan ze dan te veel naar eigen belang werken? Je schaalt die zelfde trainer toch op wat hij brengt ten aanzien van wat je als club van hem vraagt? Als je bijv wil dat de spelers allemaal individueel een stap verder zetten en na evaluatie is dat gebleken doet hij het dan toch goed? Ik snap niet helemaal waar het scheef groeien vandaan komt. Is toch gewoon management van je opleiding.

Reageer